Nej: Jeg vil sikre min kone

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finn Nyvang Andersen er 56 år og har været lærer hele sit arbejdsliv. Han har valgt at sige nej til den nye pensionsordning, primært for at sikre sin kone.

»Min kone har et deltidsjob og har ikke nogen særlig pension, når hun holder op. Hvis jeg dør før hende, får hun et større beløb på den gamle ordning i forhold til den nye ordning«.

Han har set på de tre eksempler i materialet fra Lærernes Pension og har desuden været inde på hjemmesiden nyordning.dk for at foretage en beregning på, hvilken ordning han vil få mest ud af.

»Muligheden i den nye ordning for at få en periode i starten af pensionen med en højere takst tiltaler mig ikke, for det vil så betyde, at når jeg er 75, ryger jeg ned på en meget lavere takst. Det har jeg forhørt mig om hos en bekendt, og han rådede mig til at beholde den gamle ordning«.

Da der kun er ni år tilbage, før Finn Nyvang Andersen skal pensioneres, vil reguleringen med den nye pensionsordning ikke gavne ham ret meget.

»Jeg ville få 10.000 ekstra i engangsbeløb, og den årlige pensionsydelse ville kun stige med 1.000 kroner. Det syntes jeg var så lidt, at det ikke var interessant. Der var det vigtigere for mig at sikre min kone«.

Powered by Labrador CMS