Debat

Tryktest den danske model

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommission til afdækning af SRSF-regeringens folkeskolereform, KL's lockout af folkeskolelærerne og vedtagelsen af lov 409.

Sådan lyder overskriften på borgerforslag FT-09476, som har været fremført på folkeskolen.dk i december. Folkeskolekonflikten er dog kun forslagets spydspids. Hensigten er at trykteste selve den danske model for at skabe klarhed over processen bag et lovindgreb i en verserende konflikt.

De seneste lovindgreb - mod folkeskolelærerne i 2013 og sygeplejerskerne i 2021 - var til ensidig fordel for arbejdsgiversiden. Mange offentligt ansatte spørger på den baggrund sig selv, om de kan have tillid til den danske model. Det vil en kommissionsafdækning af folkeskolekonflikten være lakmusprøven på.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Borgerforslaget er stillet af mig og mine tre medstillere. Danmarks Lærerforening har ikke været inde over.

Forslaget er lagt ud på www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-09476 , hvor man også kan afgive sin støtte. På www.borgerforslag2013.dk , som udbygges og opdateres løbende, kan man læse om baggrunden for forslaget og holde sig orienteret om de skridt, der tages for at hjælpe det på vej. Det håber jeg, at rigtig mange vil benytte sig af.

Forslaget havde ved årsskiftet rundet 6.000 støtter og har frem til 31. maj til at nå de 50.000, som skal til for at komme igennem nåleøjet. Det kan lade sig gøre!

Jyllands-Posten bragte en kronik om borgerforslaget den 25. december. Derudover har det kun været præsenteret på folkeskolen.dk. De næste måneder skal forslaget ud til de øvrige grupper af offentligt ansatte. Men inden det sker, skal de vide, at spydspidsen - folkeskolelærerne - er klar.

Målet er 10.000 støtter inden 1. februar.

Støt forslaget! Og få dine kolleger, familie og venner til at støtte det!

Powered by Labrador CMS