”Udfordringen bliver nu at finde 14 lærere, der kan fylde de her stillinger ud", siger kredsformand Kenneth Nielsen.

Esbjerg bruger ferie-penge på flere lærere

Esbjerg Kommune har besluttet at bruge de sparede penge fra lærernes 6. ferieuge på læreruddannede vikarer, som kan dække ind, når lærerne nu kan holde ferie midt i skoleåret. Kredsformand Kenneth Nielsen kalder ”alletiders”.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Esbjerg Kommune bliver det ikke lærerne, der skal løbe stærkere for at dække ind, når kollegerne holder 6. ferieuge på skoledage. Som det ser ud nu, vil kommunen ansætte 14 fuldtidsvikarer til at dække for lærernes fravær, oplyser kredsformand Kenneth Nielsen.

Kredsformanden er glad for, at kommunens skolechef valgte at lytte, da han til et møde i mandags foreslog, at pengene fra lærernes 6. ferieuge skal bruges på at ansætte flere lærere. Der er 740 lærere, der har valgt at afholde deres 6. ferieuge næste år. Det betyder, at de hver især vinker farvel til cirka 10.000 kroner, som de tidligere fik udbetalt - og det er de penge, der ifølge Kenneth Nielsen svarer til 14 lærerlønninger.

DLF: Lønkroner fra 6. ferieuge skal bruges på lærere

 

"Det her er et godt eksempel på en skolechef, der har lyttet til os, og som har respekt for vores overenskomst", roser Kenneth Nielsen.

Ud over at eleverne i Esbjerg kan se frem til, at vikardækningen bliver varetaget af uddannede lærere, vil skolernes andre lærere opleve, at de ikke skal give afkald på forberedelse for at dække ind for ferierende kolleger, siger Kenneth Nielsen.

"Udfordringen bliver nu at finde 14 lærere, der kan fylde de her stillinger ud. Der er dog en læreruddannelse i Esbjerg, så jeg er fortrøstningsfuld", siger kredsformanden.