Efterlønnere skal hæve feriepenge nu

Ferieloven er blevet ændret for at sikre mod spekulation i udbetalingen af feriepenge. Ændringen kan få konsekvenser for DLF-medlemmer, der har arbejdsgiverbetalt pension, er på efterløn og endnu ikke har fået udbetalt feriepenge fra ansættelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indtil nu har man haft mulighed for at vente tre år med at hæve feriepengene, efter man forlader arbejdsmarkedet og går på arbejdsgiver betalt pension og efterløn.

Det har været en fordel at gøre det, hvis man i løbet af de tre år fylder 65 og går på pension. Man kan nemlig godt være på pension og få udbetalt feriepenge samtidig. Hvis man modtager efterløn bliver udbetalingen af efterlønnen derimod stoppet i den periode, man modtager feriepenge. Men nu er reglerne ændret, så man kun kan vente i seks måneder med at få udbetalt feriepengene. Hvis man har feriepenge til gode, skal man hæve dem inden 1. januar 2011, ellers mister man pengene.

"Det er vigtigt, at man får hævet feriepengene. Hvis man er i tvivl, skal man henvende sig til kredsen", lyder rådet fra konsulent i DLF Troels Østergaard.

Powered by Labrador CMS