Christiansborg har underløbet en god ordning, og det er synd og skam, mener formanden for Lærernes a-kasse Gordon Ørskov Madsen.

Næsten halvdelen af lærerne har meldt sig ud af efterlønsordningen

Overvældende mange lærere har trukket deres penge ud af efterlønsordningen. Helt nøjagtig 24.728.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Træk dine penge ud af efterlønsordningen senest den 1. oktober, så skal du ikke betale skat af de mange kroner! Sådan lød opfordringen fra regeringen i forbindelse med tilbagetrækningsreformen.

Hele 24.728 af landets 60.000 lærere har sagt ja tak til tilbuddet, oplyser Lærernes a-kasse. Det er især yngre lærere, der har meldt sig ud af efterlønsordningen.

"Det er flere end forventet", siger Gordon Ørskov Madsen, der er formand for Lærernes a-kasse og desuden formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening.

"Men man kan egentlig godt forstå det. Tilbagetrækningsreformen udhuler efterlønsordningen, og måske bliver den endnu mere udhulet om 5 eller 10 eller 20 år. Det kan ingen vide sig sikker på", tilføjer han.

Lærerne står i kø for at få udbetalt efterløn

Christiansborg ødelægger en god ordning

Han ærgrer sig over, at Christiansborg med sin reform underløber en god ordning, der giver lærere og andre mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet på en fleksibel måde.

"En undersøgelse fra Lærernes a-kasse viser, at de fleste af de lærere, der er gået på hel eller delvis efterløn, har gjort det, blandt andet fordi de havde fysiske eller psykiske problemer. De mange unge og yngre lærere, der nu har meldt sig ud af ordningen, har ikke den mulighed, når de bliver ældre, og det er synd", siger Gordon Ørskov Madsen.

Powered by Labrador CMS