Djon Bak

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har mistet vores tidligere kredsformand i Vejle Djon Bak. Vi har mistet et autentisk og ordentligt menneske, som gjorde en stor forskel for de mange elever, han underviste i folkeskolen, og for sine mange medlemmer i Vejle Lærerkreds. Djon Bak (født 07.01.1940 - død 03.05.2017) var kredsformand i 23 år.

Djon lagde fundamentet til Vejle Lærerkreds, og han fyldte fundamentet med de værdier, vi arbejder efter og efterlever i dag - først og fremmest ordentlighed og professionalisme. I 1983, da Djon blev formand, havde han »kredskontoret under sengen derhjemme«. Med Djon i spidsen erhvervede kredsen senere det nuværende kredskontor på Langelinie 64 og forestod den omfattende tilbygning, som stadig er et fantastisk mødelokale med plads til alle tillidsvalgte og små og store medlemsarrangementer.

Djons ånd findes på kontoret, og det er en god ånd. Vi citerer ofte Djon, for der er mange vise citater og gode historier at huske. Djon var en god ven og mentor for mig. Jeg kan bedst illustrere det med fortællingen om formandsskiftet. Vi arbejdede sammen et år på kontoret. Da formandsskiftet blev en realitet i 2006, forstod han på eleganteste vis at træde tilbage og give den nye formand plads, samtidig med at han altid var der for mig. Der var altid en invitation til »et glas« og drøftelse af verdenssituationen i villaen i Børkop.

Som professionel var Djon grundig, velforberedt, skarp og vedholdende - ikke stædig, bare vedholdende - hvilket aftvang stor respekt både internt og eksternt. Alle havde respekt for Djon. Og Djon havde respekt for og et godt samarbejde med dem, der levede op til hans professionelle idealer. Han var betænksom og omsorgsfuld over for kolleger og gode samarbejdspartnere. Som ven var Djon hjertevarm, hyggelig, nærværende og lidt af en drillepind på den kærlige måde. For den lune jyske humor lurede altid lige under overfladen, hvilket gjorde, at Djon var særdeles godt selskab.

At have kendt Djon er et kæmpestort privilegium. Hans ånd lever videre.

Powered by Labrador CMS