I det område, jeg har afsæt i, er der flere kommuner, som af ideologiske grunde og med Lov 409 i hånden helt har kunnet undslå at forhandle arbejdstid, siger Niels Lynnerup, der genopstiller til hovedstyrelsesvalget.

Genopstiller: DLF satte dagsorden i opgøret med målstyring

Niels Lynnerup, Herningegnens Lærerforening, har siddet i hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening i 12 år, og han er fortsat motiveret af arbejdet med at forsøge at forbedre medlemmernes arbejdsvilkår. Ét af de steder, hvor han føler, arbejdet har båret frugt, er i opgøret med læringsmålstyringen.

Publiceret

Hovedstyrelseskandidat

Niels Lynnerup, 48, bor i Haderup ved Herning. Han ernæstformand i Herningegnens Lærerforening og  og næstformand iundervisningsudvalget i DLF's hovedstyrelse. 

Facebook: facebook.com/niels.lynnerup

Twitter: @nielslynnerup

Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15.november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidaterog tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor stiller du op igen?

"Jamen, det er jo fordi, jeg er stærkt motiveret af at forsøge at forbedre de vilkår, vores medlemmer arbejder under. Ikke mindst de kommende periodeforhandlinger om arbejdstid er vigtige.

"Og så mener jeg, det er afgørende, at vi får forbedret vilkårene for inklusion, som er noget af det, der har størst betydning for lærernes vilkår. Der skal resurser til, og det skal i langt højrere grad baseres på fællesskab og kvalitet".

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe eller et bestemt lokalområde?

"Jeg var selv aktiv lærer ind til for et år siden, så jeg tager først og fremmest udgangspunkt i lærerens hverdag. Og det er klart, at jeg har mit afsæt som midt- og vestjysk lærer i 23 år, og jeg er glad for den opbakning, jeg har fået fra kredsstyrelserne i det område, hvor skolebudgetterne ikke altid levner plads til begejstring. Den virkelighed tager jeg med ind i hovedstyrelsen, men det er helheden, vi varetager".

Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?

"Vi skal opnå aftalte forhold for alle vores medlemmer. I det område, jeg har afsæt i, er der flere kommuner, som af ideologiske grunde og med Lov 409 i hånden helt har kunnet undslå at forhandle arbejdstid", siger Niels Lynnerup og ser indikationer også fra arbejdsgiverside på, at det kan lykkes at komme i mål med en central aftale denne gang.

Kandidat: Lærerforeningen skal bevare det lokale særpræg

Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?

"Ja, bestemt. Det er uholdbart, at vi nærmest er det eneste nordiske land, der ikke har en læreruddannelse på kandidatniveau. Opgaven er så kompleks, at det er der behov for", siger han og understreger, at det er vigtigt, at en ny læreruddannelse bliver skruet sammen, så man bevarer læreruddannelsesstederne for lærere i hele landet.

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?

"Det er svært at svare præcist på. Vi skal tale det op, der kan bære det! Noget af det, der har båret frugt, er, at vi er lykkes med at sætte en dagorden om vigtigheden af professionel dømmekraft og mindre styring".

"Fælles Mål er blevet reduceret, og vi har fået en mere hensigtsmæssig brug af læringsplatformene, og det er en væsentlig forbedring af hele folkeskolen, selvom vi ikke er helt i mål endnu. Også her skal vi have alle kommuner med".

Genopstiller: Vigtigt, at hele landet er repræsenteret i DLF's ledelse 

 

Powered by Labrador CMS