Forslag afvist

Dirigenterne afviste forslag om ekstraordinær kongres

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal valg af formand fremover ske ved urafstemning? Skal hovedstyrelsen være mindre? Skal man kunne indgå valgforbund til hovedstyrelsesvalget? Det er vigtige spørgsmål, sagde Bente Langelund Andersen fra Greve Lærerforening.

'Men forslagene er dårligt underbyggede. Vi skal stemme om at reducere hovedstyrelsen, men har hovedstyrelsen fået mindre at lave? Der er brug for nogle konkretiseringer', sagde Bente Langelund Andersen.

Hun foreslog derfor en ekstraordinær kongres i maj 2003, hvor man kunne træffe de vigtige beslutninger på et bedre grundlag.

Det fik flere på talerstolen med bemærkninger om, at det er et krisetegn for en fagforening, når man hele tiden skal tale struktur, og nu var der snart talt om struktur længe nok.

'Det er sket, at jeg er mødt uforberedt på skolen, og skolen lukkede ikke af den grund', sagde Mogens Lundetoft Clausen fra Øst-Djurs Kredsen.

'Vi skal sgu' da handle lidt på denne kongres', mente han.

Bente Langelund Andersen sagde, at man kunne frygte, at forslagene til vedtægtsændringer ikke ville få to tredjedeles flertal, som det kræves for at vedtage ændringer til vedtægterne, fordi forslagene ikke var grundigt nok udarbejdede.

Lidt senere i debatten var Henning Rasmussen fra lærerkreds 42, der blandt andet dækker Lejre og Hvalsø, fremme med et indlæg til forretningsorden for at få punkterne til afstemning under ét sammen med forslaget fra Greve.

Det fik dirigenterne til at sige, at de havde afvist at behandle forslaget om ekstraordinær kongres, fordi de andre forslag var indsendt i tide og havde krav på at blive behandlet.

Derefter begyndte debatten om de enkelte forslag under punktet om vedtægtsændringer.