Vedtaget: DLF må vælge ny formand inden for en igangværende valgperiode

På tirsdagens virtuelle kongres vedtog de delgerede i DLF, at det skal være muligt at vælge ny formand inden for en igangværende valgperiode. Desuden skal der vælges en ny formand inden for to måneder, hvis den nuværende formand fratræder i utide.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad sker der, hvis formanden fratræder posten inden for en igangværende periode?"

Sådan begyndte hovedstyrelsesmedlem Thomas Andreasen sin fremlæggelse af vedtægtsændringsforslaget om valg af ny formand inden for en i gangværende periode.

Forslaget lød på, at hvis formanden fratræder i sin valgperiode, skal hovedstyrelsen indkalde til en ekstraordinær kongres inden for to måneder, hvor valget af en ny formand skal finde sted.

"Er der mindre end to måneder - skoleferier fraregnet - fra fratrædelsestidspunktet til en ordinær kongres, indkaldes der ikke til ekstraordinær kongres. Valg af formand finder i stedet sted på den ordinære kongres", læste Thomas Andreasen blandt andet højt fra forslaget.

Det var en næsten enstemmig kongres, som vedtog forslaget.

Hvad med situationen i år?

Per Flemming Brinkmann fra Lejre Lærerforeningen stillede efterfølgende et opklarende spørgsmål.

Han ville gerne vide, om det også omfattede situationen inden kongressen i september.

Forhenværende formand Anders Bondo Christensen meddelte nemlig i august, at han ville fratræde sin post umiddelbart efter den ordinære kongres.

Lærerstuderende opgiver at få stemmeret om overenskomst i denne omgang 

Det spørgsmål besvarede Thomas Andreasen med, at der i den givne situation var blevet varslet et formandsskifte inden kongressen, og derfor skulle der ikke indkaldes til ekstraordinær kongres.

Han forklarede, at hvis der derimod skulle ske noget, hvor formanden ikke kan fortsætte - uanset årsag - så skal der indkaldes til ekstraordinær kongres inden for to måneder.

Desuden blev det vedtaget, at hovedstyrelsen kan indkalde til ekstraordinært møde i kongressen med minimum 48 timers varsel.