"Jeg stillede mig jo til rådighed, fordi jeg mente, at der var noget andet, der ville have været bedre - sådan er det jo. Det er jo ærlig snak", lød det fra Morten Refskov efter, at det stod klart, at Gordon Ørskov Madsen bliver lærernes nye formand.

Refskov opfordrer til samling efter formands-nederlag

Efter et uhyre tæt opløb måtte Morten Refskov erkende sit nederlag i kampen om at blive den nye formand for Danmarks Lærerforening. Kort efter afgørelsen rakte han hånden frem til samling af en forening med ”to nogenlunde lige store lejre”.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med både ærefrygt, sårbarhed, spænding og ydmyghed, Morten Refskov kastede sig ind i kampen for at blive Anders Bondo Christensens efterfølger som ny formand for Danmarks Lærerforening.

Det fortalte han selv, da han i sin valgtale onsdag eftermiddag til de 300 delegerede på DLF's kongres skulle forsøge at overbevise dem om, hvorfor de skulle vælge ham blandt de tre kandidater i formandsvalget.

Men lidt senere var følelserne umiddelbart afløst af skuffelse.

Efter et snævert nederlag til Gordon Ørskov Madsen måtte Morten Refskov sande, at det heller ikke lykkedes denne gang - ligesom han også tak det korteste strå sidste år, da han forsøgte at fravriste næstformandsposten fra Dorte Lange.

Fra talerstolen erkendte Morten Refskov sit nederlag, samtidig med han ønskede Gordon Ørskov Madsen et "kæmpe stort tillykke med valget".

"Jeg stillede mig jo til rådighed, fordi jeg mente, at der var noget andet, der ville have været bedre - sådan er det jo. Det er jo ærlig snak. Jeg synes også, at jeg viste oven på det næstformandsvalg, jeg tabte sidste år, at jeg er der for foreningen, for det fælles", sagde Morten Refskov - og tilføjede:

"Jeg vil gøre alt for at række hånden frem til den samling, som vi får brug for på den anden side. For det er jo helt klart, at det er sådan, når man har to på hinanden følgende valg, som er så tætte, så er det jo også udtryk for en forening med to nogenlunde lige store lejre, som ser lidt forskelligt på, hvad der vil være det rigtigste og det bedste. Det skal vi forene fremadrettet og gøre til en fælles styrke", sagde Morten Refskov.

På falderebet takkede han "sin bedre halvdel og mine unger", som har lidt afsavn på grund af hans engagement i bestræbelserne på at blive formand.

Så bragede bifaldet op imod ham - mens han sluttede af og konstaterede, at han ikke havde mere at sige lige nu.

Liltorp: En brag af en valgkamp

Den tredje kandidat Anders Liltorp måtte se sig slået med færrest stemmer. Ved første runde af afstemningen opnåede han 17 stemmer, og ved den efterfølgende opnåede han to stemmer.

Det var dog ikke en tydeligt skuffet kandidat, der indtog talerstolen efter afgørelsen.

"For det første tak for et brag af en valgkamp. Vi kan allesammen huske sidste valgkamp, og jeg er overbevist om, at når der var flere kandidater blev diskussionerne og debatter langt bedre", sagde han.

Fra talerstolen understregede han, at han det ikke kom bag på ham, at han ikke blev lærernes næste formand.

"Jeg vidste udmærket godt, hvilke odds der er, når man vælger at stille sig op for fællesskabet, og når man ikke på forhånd havde bragt sig selv i spil. Jeg mener at have bidraget med et meget klar politisk projekt og retning, hvor vi også husker, hvad vi er som fagforening. Og jeg er utrolig stolt af den måde, som medkandidaterne har været med til at styrke det signal".

"Jeg er bestemt ikke færdig"

Anders Liltorp rundede sin tale af med at læse op fra en sms-korrespondance med sin datter fra tidligere på dagen.

"'Hvad nu, hvis du ikke bliver valgt?' 'Så har jeg gjort det bedste, jeg kunne, og jeg er bestemt ikke færdig'. 'Kan vi få fredagsslik i aften?' Jeg glæder mig over al den fritid, jeg nu er blevet givet. Den vil jeg nyde", afsluttede han med et glimt i øjet.  

 

 

Powered by Labrador CMS