Antallet af lærere, der er blevet smittet i løbet af en uge, har aldrig været højere.
Antallet af lærere, der er blevet smittet i løbet af en uge, har aldrig været højere.

Nye tal fra SSI: Flere end 900 lærere smittede den seneste uge

Den ugentlige opgørelse fra Statens Serum Institut viser, at lærere i grundskolen fortsat er væsentligt mere udsatte for coronasmitte end befolkningen generelt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De 6- til 12-årige børn står helt bogstaveligt i kø til at blive vaccineret mod coronavirus i disse dage. Men vaccineringen af skoleelever slår endnu ikke igennem ude på skolerne, og dagens tal fra Statens Serum Institut (SSI) viser det højeste antal nysmittede lærere siden pandemiens start, nemlig 906 på en uge svarende til 0,81 procent af de ansatte.

Det er endnu engang noget over både landsgennemsnittet, hvor 0,54 procent er konstateret positive, og over undervisergruppen generelt, hvor tallet er 0,72 procent. Og ikke mindst er det flere end ugen inden den store skolenedlukning sidste december. Dengang fik 838 ansatte i grundskolen på en uge besked om, at de havde covid-19.

Udbrud på næsten halvdelen af landets skoler

Udbrud på næsten halvdelen af landets skoler

Statens Serum Institut overvåger også, hvor mange grundskoler, der er ramt af 'mulige covid-19-udbrud'. I uge 49 er det tal 1.062 af landets 2.130 privat- og folkeskoler, herunder efterskoler. Et 'muligt udbrud' defineres i denne sammenhæng som at 'tre eller flere elever med covid-19, inden for 14 dage, der går på samme skole og skoletrin. Udbruddet slutter, når der ikke har været en ny elev med en positiv SARS-CoV-2-test i 14 dage.' Udbrudsdefinitionen tager ikke højde for om det kan fastslås at eleverne faktisk er smittet på skolen.

Læs mere

Se sidste uges coronatal for undervisere her

Se udbredelsen af corona på landets skoler her

Powered by Labrador CMS