Debat

Lærerne som kanonføde under pandemien

Mange lærere har følt sig meget udsatte under pandemien og har stået i forreste række. Vi har selvfølgelige alle skulle betale en pris under Covid19 og har lagt noget på alteret. Det er dog stadig ret utroligt, som lærerne har stået for skud.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Først skulle lærerne omstille sig til hjemmeundervisning fra den ene dag til den anden (uden at blive indført i det), dernæst er der flere gange, hvor de rent sent har fået at vide, hvornår de skulle fysisk tilbage igen. De har ikke kendt dagen i morgen. Op til jul kunne de så se, at omkring 3000 lærere var smittet på landsplan, så resultatet har været, at en del lærere har været syge mellem jul og nytår, uden de efterfølgende har haft mulighed for erstatningsferie, da juleferien for langt de flestes vedkommende ikke er en varslet ferie. Kanonføde og igen en lang næse til lærerne. Oven i dette er der ansvaret for de børn, som har lidt under hjemmeundervisning, og hvor læreren har kunnet se at flere elever ikke trivedes, og hvor man så asfalterede medens man kørte – dette med konstant at opfinde noget nyt for ren overlevelse.   

Det er godt nok på tide, at der er nogen oppe i systemet, der for alvor taler lærernes sag og sætter ord på den præstation, som lærerne har stået for de sidste par år. De har været mega-omstillingsparate og har ikke fået den anerkendelse de fortjener.   

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS