Nogle kommuner dropper test på skolen

I mindst fem kommuner skal lærere og elever vænne sig, at de ikke længere kan blive testet på skolens område, selvom der stadig er en anbefaling om to ugentlige test for alle over 12 år, der ikke har fået mindst ét vaccinestik, skriver DR.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom der her efter sommerferien skal mere til, før hele klasser bliver sendt hjem ved smittetilfælde på skolen, er der ikke lempet på anbefalingen om to ugentlige test af alle over 12 år, der ikke er påbegyndt et vaccinationsforløb.

Men i mindst fem kommuner er adgangen til test for lærere og elever forringet her efter sommerferien, viser en stikprøve fra DR blandt 56 af landets kommuner. Her svarer fem kommuner, at de ikke længere vil tilbyde test på kommunens skoler.

Overblik: Nye corona-retningslinjer vil give færre afbrydelser i skolen

En af de kommuner er Slagelse. Her har forældrene modtaget et brev om, at det fremover vil være op til dem at sikre, at deres barn over 12 år bliver testet "ved et af de faste teststeder i kommunen".