Fond vil hjælpe udsatte børn, der er fagligt ramt efter måneder uden skole

Novo Nordisk Fonden vil uddele op til 10 millioner kroner til projekter, der hjælper udsatte børn, der har haft svært ved at følge med i undervisningen, imens de har været derhjemme.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange skoler har fortalt, at nedlukningen af skolerne er gået hårdt ud over de udsatte og fagligt svage elever. Flere steder har man tilmed oplevet, at lærerne har haft svært ved overhovedet at komme i kontakt med nogle elever, der helt har holdt sig væk fra den digitale undervisning. 

De børn vil Novo Nordisk Fonden gerne hjælpe ved at sætte op til 10 millioner kroner af til non-profit projekter målrettet udsatte børn. 

"Sårbare grupper har desværre været mere end almindeligt hårdt ramt af krisen og nedlukningen af vores samfund. Vi vil gerne give et bidrag til at hjælpe børn og unge, så de ikke skal opleve et læringsefterslæb på grund af Covid-19-krisen", siger Hanna Line Jakobsen, der er senior vice president for de sociale og humanitære bevillinger i Novo Nordisk Fonden.

Lærere kan også byde ind med ideer til projekter

Det vil være muligt at søge penge til projekter i en størrelsesorden på mellem 300.000-1.000.000 kroner, og projekterne kan vare i op til tre år.

Hvorfor sætter I ikke pengene af til projekter i folkeskolen, som har ansvaret for de her elevers læring?

"Vi har valgt, at hovedansøgere i denne ansøgningsrunde skal være non-profit-organisationer, da disse organisationer ofte allerede har kontakt til de børn og forældre, for hvem læringsprojekterne vil være relevante. Der er dog intet til hindring for, og vi vil også gerne opfordre til, at projekter udføres i samarbejde med skoler, kommuner eller andre relevante parter", siger Hanna Line Jakobsen til folkeskolen.dk.

Hun fortæller, at lærere vil have mulighed for at søge om penge, hvis de sidder inde med en god ide til et projekt, der kan hjælpe udsatte børn.

"Sidder der en lærer med en god idé, er vedkommende ligeledes meget velkommen til at tage kontakt til en non-profit-organisation og sammen ansøge om en bevilling til et projekt", siger hun.