“Det er ingen hemmelighed at sang og musik kan noget særligt for et fællesskab. Når det seneste år har været så udfordrende og svært for alle, har vi som undervisere måtte genopfinde nogle nye lærings- og motivationsgreb. Sang og musik er et af dem', siger skoleleder Malene Nyenstad.
“Det er ingen hemmelighed at sang og musik kan noget særligt for et fællesskab. Når det seneste år har været så udfordrende og svært for alle, har vi som undervisere måtte genopfinde nogle nye lærings- og motivationsgreb. Sang og musik er et af dem", siger skoleleder Malene Nyenstad.

Hundested Skole holder gejsten oppe med virtuel morgensang

På Hundested Skole er lærerne kreative for at holde humøret oppe under nedlukningen. Her forsøger man sig med morgensang på Teams som fast del af skoleskemaet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Coronatrætheden har sat sig hos både elever og lærere. Men på Hundested Skole i Nordsjælland samles hele skolen nu igen til morgensang. Det giver nærvær og det berømte fællesskab på afstand, når eleverne synger, skråler eller mumler med på morgensang over Teams. 

"Selvom mange børn er skoletrætte fra tid til anden, er der det seneste år nok endnu flere, der kan skrive under på at være corona-udmattede og savne skolens fællesskab. Noget af det fællesskab har vi kunne genskabe med digital morgensang",  siger skoleleder Malene Nyenstad fra Hundested Skole i en pressemeddelelse.

Gæsteoptrædende

Oven i købet hives der jævnligt musikalske gæster ind i musikuniverset, der fanger og engagerer eleverne. 

De seneste måneder har blandt andre Halsnæs' borgmester, Steffen Jensen, Melodi Grand Prix-deltager Claudia Campagnol, direktøren fra Hundested Kro, Tanja Hollerup og en tidligere musiklærer og lokaltroubadur Mads Westfall været på Teams med Hundested Skole til morgensang.

Powered by Labrador CMS