Sådan så stemme-kortet ud i går. Se hvordan det ser ud i dag på det interaktive kort i bunden af artiklen. Og se udviklen fra i mandags ved at bladre i billederne.

Tæt kontakt og kageløfte skaffer stemmer i Assens og Lejre

Vestfyns Lærerkreds og Lejre Lærerforening har konkurreret tæt om landets højeste stemmeprocent i urafstemningen gennem ugen. Kredsformændene fortæller, at både tillidsrepræsentanter og kredsbestyrelsen har haft tæt kontakt til medlemmerne gennem de seneste uger. Og så udløser henholdsvis 90 og 60 procent kage eller rundstykker på skolerne.

Publiceret Senest opdateret
Stemmeprocenterne onsdag.
Stemmeproenterne tirsdag.
Stemmeprocenterne mandag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går førte Lejre, i dag ligger Vestfyns Lærerkreds i top med en stemmeprocent på 82,3, mens Lejre er på 82,1. På tredjepladsen nu tre dage før afstemningen om OK15 slutter ligger Kolding med 78,9 procent.

Kredsformændene fortæller, at tillidsrepræsentanterne har gjort et stort stykke arbejde.

"Der er nærmest blevet intern konkurrence mellem skolerne. Vi har nu syv skoler ud af 17 med en stemmeproent på 100. Når man kan se, at de andre skoler er over 90, så får man stemt, så alle kommer med", fortæller formand for Vestfyns Lærerkreds John Rasmussen.

Fra kredsens side har de gjort meget for at have tæt kontakt.

"Vi har de seneste uger været rundt på alle de store skoler og holdt OK15-møder. Der har vi drøftet de lokale muligheder og på den måde haft mere end halvdelen af medlemmerne i direkte tale. Mange har givet udtryk for, at det er svært. Stemningen har været, at størsteparten stemmer ja. Men de sidder med følelsen af, at det er lov 409 vi stemmer om, selvom de godt ved, at det ikke er det. De ville jo gerne kunne fjerne lov 409, så det føles svært", fortæller John Rasmussen

Højt engagement

Formand for Lejre Lærerkreds, Marianne Lund, mener, at der er to grunde til den høje stemmeprocent.

"Den ene er, at vores medlemmer heldigvis er meget aktive og bakker op om Lærerforeningen. Vi har haft generalforsamling i mandags, hvor vi appellerede til, at folk får stemt. TR'erne har samtidig gjort et stort arbejde for at formidle vigtigheden af at stemme. Det er ikke sådan, at vi er gået ud med brask og bram. Men jeg tager det som et udtryk for medlemmernes engagement, og det er jo dejligt".

Der har været mange drøftelser af overenskomsten og bekymring for KL's hensigter. Men selv om kredsstyrelsen deler lærernes bekymringer, så var det en enig bestyrelse, der meldte et klart ja ud allerede 3. marts.

 

Kage på tirsdag

I begge kredsene er der også kage på højkant. I Lejre giver tillidsrepræsentanterne kage på lærerværelset, hvis stemmeprocenten kommer over 60. Det gælder allerede nu alle 8 skoler. To af skolerne er over 90 procent.

I Vestfyns Lærerkreds skal man op på 90 procent, før der kommer kage eller morgenbrød på bordet. I øjeblikket betyder det, at 9 ud af kommunens 17 arbejdspladser kan glæde sig til tirsdag. Og syv skoler er på 100 procent.

Find din kommunes eller arbejdsplads' stemmeprocent på kortet herunder.