Ombudsmand skriver igen til Broager

Folketingets ombuds­mand mener, at borg­mester må have misforstået noget

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folketingets ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har nu modtaget Bro­ager Kommunes svar om, at man ikke vil genoptage sagen om den forflyttede lærer Gete Maschoreck. Desuden har ombudsmanden læst Folkeskolens og JydskeVestkystens omtale af sagen og undret sig over borgmester Jørn Leh­mann Petersens udtalelser. Det har fået ombudsmanden til igen at skrive og efterlyse yderligere bemærkninger fra kommunen, da han mener, borg­mesterens udtalelser »kunne være udtryk for en vis misforståelse af indholdet i min udtalelse«.

Gete Maschoreck blev i 2002 forflyttet fra Egernsund Skole til Broager Skole. Kommunen skrev til hende, at den havde erfaret, at samarbejdet mellem hende og ledelsen på Egernsund Skole gennem længere tid havde fungeret dårligt. Men Gete Maschoreck blev aldrig hørt i sagen. Hun blev udelukkende forflyttet på grund af udtalelser fra skolelederen (se Folkeskolen nummer 9).

Ombudsmanden understreger, at Bro­ager Kommune handlede forkert ved at bryde reglerne om begrundelse i forvaltningsloven og ved ikke at overholde princippet om saglig begrundelse. Kommunen handlede også forkert ved ikke at partshøre Gete Maschoreck efter reglerne i forvaltningsloven. Desuden skriver ombudsmanden, at den ulovbestemte regel om udvidet partshøringspligt »i hvert fald efter god forvaltningsskik burde have fundet anvendelse i denne sag«.

Ombudsmanden anmoder i brevet om Broager Kommunes bemærkninger og vedlægger kopi af de to artikler.

hlauritsen@dlf.org