Klokkeklart svar

Hvis ikke borgmesteren i Broager forstår Ombudsmandens svar, månogen forklare ham det, siger DLFs formand

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har været en langvarig sag, men svaret var bestemt værd at vente på, mener formanden for DLF, Anders Bondo Christensen.

»Hvis borgmesteren i Broager Kommune ikke kan forstå det her, så må man få nogen til at forklare ham det. Svaret er jo klokkeklart, og når Folketingets Ombudsmand træffer sådan en beslutning, har det afgørende betydning. Vi vil drøfte dette med kredsen og se, hvilke konsekvenser det må få«.

»Jeg er meget tilfreds med Ombudsmandens svar. Det er præcis dét svar, som Gete Maschoreck, kollegerne på skolen og DLF har brug for«, siger han.

Sagen begyndte tilbage i 2002, da han var kredsformand i det sønderjyske og dækkede blandt andet Broager Kommune.

»Det var en helt urimelig behandling, læreren fik, hvor ganske almindelige rettigheder blev trådt under fode, og det fik store konsekvenser for hende. Det bekræfter Ombudsmanden nu. Det er afgørende at få markeret, at det ikke er en måde, man kan handle på. Det betyder også noget i forhold til andre sager. Når man for at løse nogle samarbejdsproblemer vælger at flytte rundt på personalet, så må man overholde de spilleregler, der er. Ellers er den enkeltes retssikkerhed jo fuldstændig væk«.

Anders Bondo mener, at man overalt i landet i hele den offentlige sektor skal have kendskab til denne sag og henvise til den.

»Jeg tror ikke, vi behøver at rejse flere sager, når vi har den. DLF har ikke mange lignende sager, men der kommer da ind­imellem nogle. Med mit kendskab til sagen om Klostervængets Skole i København kan man drage nogle paralleller her, men vi skal bruge sagen til at undgå at komme i denne situation fremover«.

hlauritsen@dlf.or