Alternativet vil gøre det dyrere at være bilejer i København. De ekstra indtægter foreslår partiet at bruge på en styrkelse af hovedstadens folkeskoler.
Alternativet vil gøre det dyrere at være bilejer i København. De ekstra indtægter foreslår partiet at bruge på en styrkelse af hovedstadens folkeskoler.

Alternativet vil give lærere mere tid ved at gøre det dyrere at være bilist

Indfør en tredobling af prisen for at parkere i landets hovedstad og brug nogle af de ekstra indtægter til at frigive mere tid til de københavnske lærere, lyder et nyt forslag fra Alternativet i København. 

Publiceret

70 millioner til at frigive mere tid til lærerne og 80 millioner til kortere skoledag. 

Det er noget af det, der kan blive råd til, hvis prisen for en beboerlicens i Københavns Kommune bliver tredoblet, som er den pris bilejere betaler for at kunne parkere i nærheden af deres hjem. 

Sådan lyder et nyt forslag fra Alternativet i København, som partiet kalder ’Børn før biler’.

Konkret foreslår partiet, at de 80 millioner til kortere skoledage skal tildeles kommunens fritidstilbud. For de står med en ekstraregning, når skolerne gør dagene kortere, fordi børnene så skal tilbringe længere tid i fritidshjem, i klubber og SFO’er. 

De 70 millioner, der ifølge partiet skal give mere tid til lærernes arbejde, vil partiets medlem af kommunens børne- og ungdomsudvalg Emil Sloth Andersen ikke øremærke mere specifikt.

”Vi hører fra lærere og pædagoger, at de vil have en kortere skoledag, mere tid og mere leg i fritidsklubben. De vil ikke have alle mulige små-idéer fra politikerne. De vil have et opgør med folkeskolereformen. Det giver vi dem med vores udspil”, siger han. 

”I første omgang bliver det formentlig svært at samle flertal for forslaget. Det kan jeg lige så godt sige helt ærligt”, siger Alternativets Emil Sloth Andersen.
”I første omgang bliver det formentlig svært at samle flertal for forslaget. Det kan jeg lige så godt sige helt ærligt”, siger Alternativets Emil Sloth Andersen.

”Den klare besked, vi har fået fra blandt andet Københavns Lærerforening og BUPL, er, at vil skal forkorte skoledagen og i stedet have mere co-teaching. Det mener de er vejen til mere trivsel for eleverne og en måde til at fastholde det gode personale, vi har, og tiltrække flere til både skoler og klubber”, lyder det videre fra Alternativets repræsentant i børne- og ungdomsudvalget. 

Ifølge Emil Sloth Andersen er 70 millioner nok til, at det vil kunne mærkes ude på skolerne. 

Ifølge beregninger, partiet har fået lavet, vil en fordobling af parkeringslicensen i hovedstaden tilføre 132 millioner kroner til kommunekasse i 2024. 

Udover kortere skoledag og mere frigivet tid til lærerne foreslår partiet også, at de ekstra indtægter skal bruges på at tildele over 20 millioner kroner om året til det, partiet kalder ’akut hjælp til trivsel’, blandt andet i PPR-regi.

Næppe forslag bag udspillet: "Det kan jeg lige så godt sige helt ærligt" 

De københavnske lærere bør dog ikke begynde at planlægge, hvad de vil bruge ekstra to-voksen timer og mere forberedelsestid til. Det er nemlig meget tvivlsomt, om forslaget bliver vedtaget, erkender Emil Sloth Andersen.

”I første omgang bliver det formentlig svært at samle flertal for forslaget. Det kan jeg lige så godt sige helt ærligt”, siger han.

”Men det er muligt, at denne her ide kan realiseres på et senere tidspunkt, eller hvis nogle alliancer mellem partierne smuldrer, for så kan det være, at man kan komme videre med det her forslag”, lyder det fra Emil Sloth Andersen.

Powered by Labrador CMS