Flere lærere fyres

I Ringsted har mellem 25 - 27 lærere ikke noget job at vende tilbage til efter sommerferien. De pågældende lærere har fået besked. Også Brønderslev står foran at skulle skære i antallet af lærere. Kredsformanden håber at undgå fyringer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom ministeren bliver skiftet ud, og Undervisningsministeriet møblerer om, finder lærerfyringer stadig sted. I Ringsted vil mellem 25 og 27 lærere ikke have noget job at vende tilbage til efter sommerferien.

"Det er hårdt for os, fordi vi førhen var vant til, at vores omgivende kommuner kunne aftage afskedigede lærere. Men fordi de nu selv er klemt økonomisk, er det ikke længere en mulighed", siger Lise Vadsager, der er næstformand i Ringsted-Sorø Lærerforening.

I Sorø Kommune regner Lise Vadsager med, at besparelserne kan klares ved naturlig afgang. I hvert fald i det indeværende år.

God proces i en dårlig tid

I Brønderslev er der også lærere, der står til at skulle fyres. Det endelig tal er endnu ikke fastlagt, men formand for Midtvendsyssels Lærerkreds Inge Haaber Pedersen kan fortælle, at tallet bølger frem og tilbage og højest lander på seks. At tallet endnu ikke ligger fast, ser hun som en god ting, og forklarer det med, at "det udelukkende er af hensyn til personalet".

Hun er glad for samarbejdet med skoleforvaltning og mener, det har været en god proces i en sørgelig tid.

"Men det ændrer jo ikke på, at det her er en serviceforringelse, eller at vi er bekymrede for lærernes psykiske arbejdsmiljø".

Det nøjagtige tal i Brønderslev bliver fundet, når høringsfristen udløber den 30. marts 2011, oplyser hun. I alt forsvinder 27 lærerstillinger fra kommunen.