Inge Stagis

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

21. april tabte Inge Stagis den ulige kamp mod kræften. Selv en på alle måder stærk personlighed som Inge måtte til sidst bøje sig for den modbydelige sygdom. 56 år fik Inge lov til at leve. Alt, alt for kort, når man har så meget at give, som hun havde.

Inge Stagis var pædagogisk konsulent ved Danmarks Pædagogiske Universitet, Skive (tidligere Danmarks Lærerhøjskole). Utallige er de lærere, som begejstret deltog i de kurser og udviklingsprojekter, Inge forestod. Hun forstod i sin undervisning at forene sit på samme tid imødekommende og myndige væsen med stor indlevelse i skolens forhold og en kolossal faglig ballast. Inges kurser var eksemplariske; hun fortalte ikke om skolelovens læringsforståelse. Hun praktiserede den! Faglighed, fagdidaktik, forskning, praksis - det hele gik op i en højere enhed.

Inge var et konsekvent menneske. I alle livets spørgsmål satsede hun på kvalitet: I egne gerninger, i kunsten og litteraturen, i omgangen med andre mennesker - og med strikkepindene og syltekrukkerne. Til gengæld havde hun intet tilovers for sjusk og slendrian - hverken bogstaveligt eller i forhold til den måde, vi mennesker forvalter vores liv på.

På Danmarks Pædagogiske Universitet i Skive savner vi Inge. Men vi ved, at Christians samt børnenes og børnebørnenes smerter stikker endnu dybere.

Inge gjorde en forskel! Derfor vil mindet om hende leve videre.

På kollegernes vegne

Bo Rønne

afdelingsinspektør