Debat

Pension eller røvrending

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 12 er der to indlæg, som omhandler de overenskomstansattes pension. Det fremgår heraf, at den pension, som de overenskomstansatte kan forvente, er utrolig ringe sammenlignet med tjenestemandspensionen.

Også jeg er overenskomstansat. Blev ansat i Frederiksberg Kommune i 1985. Desværre bevirkede min aktivitet på skolen gennem flere år som blandt andet tillidsrepræsentant, sikkerhedsrepræsentant, medlem af skolenævn/-bestyrelse og så videre, at jeg ikke var kvalificeret, da de sidste udnævnelser til tjenestemand fandt sted.

Jeg følte mig selvfølgelig snydt, da det skete. Men okay, tænkte jeg snart. Det er da ligegyldigt, om man er tjenestemand eller overenskomstansat. Arbejdet er det samme - eleverne de samme - kollegerne de samme - ansvaret det samme - forpligtelserne de samme - lønnen den samme. Så hvad? Livet går videre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ja, og man bliver ældre. Og en dag skal man pensioneres. Ups!

Så modtager jeg Folkeskolen nummer 13 med det ny løntillæg og en beregningsmodel til tjenestemandspensionen. Fint, lad mig nu lige se, hvor galt det er.

62 år i 2008. Pensionsalder 23. Løntrin 40. Det vil sige 111.573 kroner plus U65-tillæg 21.415 kroner minus 2,5 procents fradrag 3.325 kroner lig med 129.663 kroner i årlig pension.

Men i pensionsoversigten fra Lærernes Pension står årlig pension 42.501 kroner (plus engangsbeløb 85.003 kroner).

42.501 (den årlige præmieindbetaling er på 45.990) er mindre end en tredjedel af, hvad jeg ville få som tjenestemand! Kan det være rigtigt? Er det rimeligt?

Kære formand og hovedstyrelsesmedlemmer. I, der er valgt til blandt andet at sikre (alle?) medlemmer rimelige pensionsforhold, fortæl mig, at jeg har regnet galt. Fortæl mig, at det selvfølgelig ikke er korrekt, at DLF tillader en sådan forskelsbehandling. Fortæl mig, at jeg og alle andre overenskomstansatte kan være ganske rolige. At vi selvfølgelig, når pensionstiden kommer, vil opnå samme rettigheder og pligter som de kolleger, vi i det daglige arbejde på skolen har delt lige vilkår med.

Edmund Campion

Frederiksberg

Svar

Jeg vil henvise til mit svar til Mogens Lohse Friis i Folkeskolen nummer 16.

Anni Herfort

formand for DLF