Debat
0   188

Pension eller røvrending

I Folkeskolen nummer 12 er der to indlæg, som omhandler de overenskomstansattes pension. Det fremgår heraf, at den pension, som de overenskomstansatte kan forvente, er utrolig ringe sammenlignet med tjenestemandspensionen.

Også jeg er overenskomstansat. Blev ansat i Frederiksberg Kommune i 1985. Desværre bevirkede min aktivitet på skolen gennem flere år som blandt andet tillidsrepræsentant, sikkerhedsrepræsentant, medlem af skolenævn/-bestyrelse og så videre, at jeg ikke var kvalificeret, da de sidste udnævnelser til tjenestemand fandt sted.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg følte mig selvfølgelig snydt, da det skete. Men okay, tænkte jeg snart. Det er da ligegyldigt, om man er tjenestemand eller overenskomstansat. Arbejdet er det samme - eleverne de samme - kollegerne de samme - ansvaret det samme - forpligtelserne de samme - lønnen den samme. Så hvad? Livet går videre.

Ja, og man bliver ældre. Og en dag skal man pensioneres. Ups!

Så modtager jeg Folkeskolen nummer 13 med det ny løntillæg og en beregningsmodel til tjenestemandspensionen. Fint, lad mig nu lige se, hvor galt det er.

62 år i 2008. Pensionsalder 23. Løntrin 40. Det vil sige 111.573 kroner plus U65-tillæg 21.415 kroner minus 2,5 procents fradrag 3.325 kroner lig med 129.663 kroner i årlig pension.

Men i pensionsoversigten fra Lærernes Pension står årlig pension 42.501 kroner (plus engangsbeløb 85.003 kroner).

42.501 (den årlige præmieindbetaling er på 45.990) er mindre end en tredjedel af, hvad jeg ville få som tjenestemand! Kan det være rigtigt? Er det rimeligt?

Kære formand og hovedstyrelsesmedlemmer. I, der er valgt til blandt andet at sikre (alle?) medlemmer rimelige pensionsforhold, fortæl mig, at jeg har regnet galt. Fortæl mig, at det selvfølgelig ikke er korrekt, at DLF tillader en sådan forskelsbehandling. Fortæl mig, at jeg og alle andre overenskomstansatte kan være ganske rolige. At vi selvfølgelig, når pensionstiden kommer, vil opnå samme rettigheder og pligter som de kolleger, vi i det daglige arbejde på skolen har delt lige vilkår med.

Edmund Campion

Frederiksberg

Svar

Jeg vil henvise til mit svar til Mogens Lohse Friis i Folkeskolen nummer 16.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ