Folkeskolen dynamisk på nettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

www.folkeskolen.dk vil i fremtiden være et vigtigt sted for alle, der interesserer sig for folkeskolen

Daglige nyheder om skole og skolepolitik, database med anmeldelser af undervisningsmateriale, levende og aktiv debat, mail-tjenester og brugernes personlige bibliotek.

Det lyder af meget, det som Folkeskolens nyomlagte hjemmeside på internettet kan tilbyde, og det er det også, hvis man skal tro Karen Ravn.

'Indtil 2. maj i år var folkeskolen.dk et statisk website, hvor der ikke skete ret meget i løbet af ugen, og hvor der var få faciliteter. Nu er det dynamisk, hvilket vil sige, at der er nyheder på forsiden hver dag fra mandag til fredag, og at der er en lang række tilbud til brugerne. Man kan sige, at folkeskolen.dk kan noget, som bladet ikke kan'.

Karen Ravn har hidtil været almindelig journalist på Folkeskolen, men nu er der blevet tilføjet tre bogstaver, så titlen er webjournalist. Det er hende, der i samarbejde med bladets internetudbyder Stibo Net i Århus skal sørge for, at den nye hjemmeside fungerer.

'Ved en undersøgelse sidste år blev læserne af Folkeskolenspurgt, om de var interesserede i at få nyheder om skolepolitik og pædagogik på bladets hjemmeside', fortæller Karen Ravn. '40 procent svarede ja, og i den yngste gruppe, de lærerstuderende, var andelen helt oppe på 70 procent. Det er det behov, som vi gerne vil dække med den nye hjemmeside. Samtidig håber vi, at de øvrige tilbud vil gøre hjemmesiden til et vigtigt sted på nettet for alle med interesse i folkeskolen'.

Relevante tjenester

Blandt de nye tilbud er en debatdel, hvor alle, der opretter sig som brugere, kan deltage. Debatten er opdelt efter emner, og når det gælder arbejdstidsregler og efteruddannelse, er den allerede sat i gang af tre medlemmer af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse med ret så markante holdninger.

Det er også muligt at komme med kommentarer til artikler og på den måde sætte en ny debat i gang.

Nyt er også en database over Folkeskolens anmeldelser af undervisningsmateriale og pædagogisk litteratur. Her kan man søge efter forskellige kriterier, så det er let at finde frem til den relevante anmeldelse. Man kan desuden give en kommentar med på vejen til materialet eller anmeldelsen.

Hvis man opretter sig som bruger, er der mulighed for at vælge de typer af nyheder, artikler og anmeldelser, som man er særligt interesseret i. Dem vil man kunne finde i sit private bibliotek, hver gang man besøger hjemmesiden.

Man kan også få sendt en e-mail med bladets vigtigste historier samt særligt vigtige nyheder, og man kan tilmelde sig, så man en gang om ugen får en e-mail med de nye anmeldelser, bøger og materialer inden for de områder, man interesserer sig for.

Seriøse nyheder og relevante tjenester gør det ikke alene. Den nye hjemmeside har også et tilbud i den lette genre. Hver uge trækkes der lod om præmier blandt dem, der svarer rigtigt på et spørgsmål, og hvis man har svaret rigtigt fem uger i træk, kan man vinde en af markedets lækreste computere.

Tror du, det bringer antallet af brugere af hjemmesiden op i nærheden af antallet af læsere af Folkeskolen?

'Folkeskolenhar 199.000 læsere hver uge. Så mange brugere får vi næppe i kraft af en konkurrence og for den sags skyld heller ikke i kraft af de øvrige tilbud og nyheder. Men jeg håber, at mange vil finde ud af, at folkeskolen.dk er værd at besøge', siger Karen Ravn.