Folkeskolens leder:

Op af hatten

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunernes Landsforening (KL)vil ikke diskutere arbejdstid ved næste års overenskomstforhandlinger. Den melding er klar.

Men inden da vil man gerne drøfte et fælles initiativ om at forbedre samarbejdet om arbejdstidsaftalen, siger KL's topforhandler Ole Andersen til Folkeskolen. Detkunnevære en forsigtig tilkendegivelse af, at arbejdsgiverne ser en fælles interesse i at få klaret de problemer, der er.

Desværre er det nok ikke det, man vil tale om. For når Ole Andersen skal forklare læserne, hvad han mener, så siger han, at drøftelserne for eksempel kan handle om 'et fælles inspirationsmateriale om fordelingen af undervisningsopgaver mellem unge og ældre lærere'.

Det vil sikkert være helt fint. Men inspiration er ikke nok. Der er brug for noget, der kan hjælpe de hårdest belastede lærere med mange lektioner og for lidt forberedelsestid.

Arbejdsgiverne skal altså have sagens alvor forklaret endnu grundigere. Det kan DLF's medlemmer hjælpe med ved at sortere i vanskelighederne. Kredsstyrelser og hovedstyrelsen har ikke en chance, hvis man på skolerne smider alle mulige og umulige problemer ned i en sort hat - og så kalder dem arbejdstidsaftalen, når de hives op.

Ved at se nøje på hvert eneste problem og så vurdere, hvor det hører hjemme, vil man gøre de centrale og lokale tillidsvalgtes arbejde noget nemmere. Og KL's udenomssnak meget vanskeligere.

-th

Læs side 10