Debat

En ulykke

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er menneskeligt at fejle. Men nu fremturer en del af dem, der anbefalede overenskomsten, med påstanden om, at den i bund og grund er god nok. Den er bare ikke udmøntet efter hensigten, hedder det. De kune næppe tage mere fejl. Arbejdsgivernes højlydt erklærede hensigt med denne overenskomst var at presse mere arbejde ud af lærerne. Ingen kan fortænke arbejdsgiverne i at udnytte de muligheder, overenskomsten giver dem i så henseende. De gør jo bare, hvad de hele tiden har sagt, de ville, hvis de kunne komme til det. Det kan de nu - takket være overenskomsten, der således aldeles ikke er god. Den er en ulykke. Og de organisationsfolk i Danmarks Lærerforening, der ikke vil vedgå, at sådan forholder det sig, stiller sig i vejen for medlemmernes berettigede krav om en ændring af kursen fra foreningens side.

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler