Århus håber på pc-løsning

Lærernes Centralorganisation vandt voldgiftssag - efteruddannelse kan ikke betales med en pc

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Århus Kommunes skolerådmand Niels Erik Eskildsen mødes i denne uge med formanden for Århus Lærerforening Jette Jensen. De håber begge på, at mødet kan føre til en løsning, der gør det muligt for 1.200 lærere i Århus at beholde den computer hjemme, som de i december 1999 fik stillet til rådighed imod, at de lovede at tage det pædagogiske IT-kørekort. Lærernes Centralorganisation har netop vundet en voldgiftssag om pc-ordningen, hvor voldgiftsdommeren gav lærerforeningen ret i, at gennemførelsen af IT-kørekortet er omfattet af lærerforeningens overenskomst og ikke er noget, man kan betale sig fra med naturalier. Hvis formanden og rådmanden ikke finder en løsning, bliver de 1.200 lærere derfor nødt til at aflevere computeren på deres skole. 'Jeg går primært efter at få en aftale, så lærerne kan beholde computerne. Der er andre kommuner, der har indgået aftaler, som ligner vores, og der var jo også 1.200 lærere, der sagde ja', siger skolerådmand Niels Erik Eskildsen fra Socialistisk Folkeparti. Århus Kommune har en IT-handlingsplan, som foruden computere til samtlige lærere også indeholder et mål om, at alle har taget det pædagogiske IT-kørekort i år 2003:

'Hvis vi nu bliver nødt til at bruge pengene på at betale lærerne for at gå på kursus, så er det klart, at det kommer til at tage meget længere tid', siger Niels Erik Eskildsen.

I Århus Lærerforening har man hele tiden haft den holdning, at det var en god ide at udstyre lærerne med en computer hjemme:

'Så begynder de helt af sig selv at lære sig at bruge den og inddrage den mere i undervisningen', mener næstformand Gordon Ørskov Madsen. 'Men hvis man stiller som et krav, at man skal tage et kursus, så skal det foregå i arbejdstiden under ordnede forhold'.

Den afgående formand for Kompetencerådet Lars Kolind kritiserede i Jyllands-Posten forleden lærerforeningens holdning:

'Det er både bagstræberisk og perspektivløst at forhindre sine medlemmer i at udvikle sig på arbejdsmarkedet', sagde han blandt andet.

'Inde i hans hoved er fagforeninger bare til besvær', lyder reaktionen fra Gordon Ørskov Madsen.

'Sådan en superindividualistisk tankegang, hvor fællesskabet skydes i sænk, og de stærkeste vinder, har jeg svært ved at have respekt for'.