Debat
0   137

Arbejdstid igen

Når man læser indlæggene i Folkeskolen, kan man let få det indtryk, at det kun er nogle få lærere, der er blevet ofre for den mindre forberedelsestid. Vi er mange. For mit eget vedkommende er det let at beregne. Med 25 lektioner og klasselærerfunktion har jeg nu cirka 70 timer mindre i alt til forberedelse, end hvis man havde beregnet forberedelsen efter den gamle overenskomst (svarer til to ugers arbejde).

Det har ikke været rart at se, hvordan man har søgt at kaste ansvaret frem og tilbage mellem DLF og kredsene.

Artiklen fortsætter under banneret

Ansvaret ligger entydigt hos dem, der forhandlede og anbefalede overenskomsten. Der mangler en klar udmelding om, hvad de ansvarlige vil gøre ved det problem, det har skabt.

Man fremmer ikke udviklingen i skolen ved at give mindre tid til de lærere, der leverer skolens kerneydelse, nemlig undervisning.

Eller forestiller man sig, at nogle skal udvikle, andre undervise?

Ønsker man at spille lærerne ud mod hinanden?

Det kan ikke være en ansvarlig fagforening, der har anbefalet denne overenskomst. Men en pseudopædagogisk udviklingsklub, der er gået i Stampe.

Thøger Henriksen

Randers


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ