Debat

Mange afslag på pensionistkurser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tak for en dejlig tur. Jeg betaler med glæde mit kontingent de næste par år.

Jeg har i år været så heldig at få et pensionistkursus på Gammel Avernæs. Det var en dejlig oplevelse. Smukke lokaler, pragtfulde omgivelser, god mad, besøg på det flotte Egeskov Slot, nogle interessante foredrag og hyggeligt samvær med kolleger.

Der har i år været 1300 ansøgere til DLF's pensionistkurser på Skarrildhus, Gammel Avernæs og Frederiksdal, så det var jo kun ganske få, der fik deres ønske opfyldt, så det ville jo være dejligt med flere kurser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Noget andet er måden man kommer i betragtning på. Her fortæller hovedstyrelsesmedlem Kristian Fløj-Jensen, at det væsentligste kriterium er antallet af tidligere afslag, og han opfordrer alle til at søge hvert år. I øvrigt fik vi at vide, at det var sekretariatet, der foretog udvælgelsen.

Nu holder det ikke med antallet af afslag, da der var folk med, der kun havde søgt en enkelt gang og ikke var folkepensionister endnu, og det har også været tilfældet andre gange.

For mig at se havde en geografisk spredning af deltagerne været afgørende og måske også en nogenlunde ligelig fordeling af mænd og kvinder, eventuelt også en blanding af ældre og yngre pensionister.

Det fungerede udmærket, men jeg vil alligevel foreslå, at man blandt ansøgerne finder frem til de, der ikke har været med før, og dernæst vælger de ældste ud, så alle får den oplevelse mindst én gang i deres liv.

Jeg finder, det må være rimeligt, at vi pensionister må være med til at bestemme reglerne for deltagelse i kurserne, og jeg opfordrer andre nuværende og kommende pensionister til at komme med deres mening.

Lili Eriksen

Hvidovre

Svar

Det glæder mig meget, at du har haft en god oplevelse med din deltagelse på et af foreningens pensionistkurser.

Pensionistkurserne har altid været meget populære, og antallet af ansøgere stiger næsten år for år, og, som du selv skriver, så har der været op til 1.300 ansøgere i år.

Gennem årene har der i takt med det stigende antal ansøgere udviklet sig en kutyme, der betyder, at man har større chance for at komme med, hvis man har søgt forgæves flere gange, end dem, der søger første gang eller dem, der har været med inden for de sidste par år.

I år var der så mange ansøgere, der havde søgt før og ikke tidligere været med, at de næsten fyldte de tre kurser.

Ved udvælgelsen af de sidste deltagere kan flere faktorer spille ind. De resterende ansøgere prioriteres efter, hvornår de sidst har været på kursus. Som du selv er inde på, så tilstræber vi også en vis geografisk spredning og en nogenlunde ligelig køns- og aldersfordeling.

Efter at alle pladserne er fordelt, indløber der jo en del afbud, inden kurserne afholdes. I den periode kontaktes ansøgerne i rækkefølge efter ovenstående kriterier.

Det er korrekt, at det er sekretariatet, der står for det store arbejde med at gennemgå ansøgerne og fordele pladserne og sørge for, at der ved afbud findes nye deltagere.

Fordelingen af pladserne til foreningens pensionistkurser sker altså allerede som udgangspunkt efter de principper, som du anbefaler.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF