Debat

Pensionsprocenter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg henvender mig ikke på grund af utilfredshed, men i forbindelse med Per Haugaard Jensens indlæg i Folkeskolen nummer 17-18 om pensionsprocenterne fik jeg stor lyst til at få en fyldig forklaring på, hvorfor der er de store forskelle (0,84 - 3 x 3). Hvis det vil knibe DLF's folk at give svaret, kunne jeg tænke mig, at spørgsmålet straks gives videre til en medansvarlig politiker. Vi er jo dog nogle, som har betalt til pensionskassen gennem mange år. Det vil være interessant at få et fyldestgørende overblik over denne situation.

Gunnar Rasmussen

Agersted

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Nu er det jo altid lidt farligt at sammenligne procentsatser, når det ikke er oplyst, hvad disse procentsatser skal beregnes af. Jeg tror, du skal være opmærksom på forskellen mellem at regulere pensionen og forhøje pensionsgrundlaget. Din pension er steget med 0,84 procent. Dette har sammenhæng med, at den er blevet reguleret som følge af den aftalte generelle regulering af lønnen på 0,84 procent, hvorimod grundlaget for beregning af din pension ikke er forhøjet.

Jeg er ikke personligt bekendt med nogen pension, der er blevet reguleret med 3 x 3 procent, men eksempelvis er pensionen for overenskomstansatte lærere forhøjet med 0,3 procentpoint - fra 15,0 procent til 15,3 procent, og jeg ved, at nogle af LO-organisationernes pensioner stiger med 3,7 procentpoint over de næste fire år, så den samlede procent bliver ni procent.

Sammenligner du imidlertid din udbetalte pension med eksempelvis LO-gruppernes pension, vil du se, at selv om din pension 'kun' er reguleret med 0,84, så er din udbetalte pension væsentlig højere - også procentuelt - end den pension, der er forhøjet med 3,7. Desuden kommer der jo også flere stigninger i perioden - den første per 1. oktober 2000.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF