Arbejdstidsbrud koster kommune dyrt

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har nu kostet en dansk kommune 175.000 kroner i godtgørelse til en gruppe lærere og til Lærernes Centralorganisation, at man i årevis har ladet hånt om arbejdstidsaftalen i en undervisnings- og behandlingsklasse på en almindelig folkeskole.

I august 1999 måtte kommunen erkende, at arbejdstidsaftalen ikke var blevet overholdt i flere år. Det kostede kommunen 100.000 kroner, og samtidig blev man enig om, at lærerkreds og kommune nu skulle gå hjem og forhandle en egnet lokal arbejdstidsaftale for klassens lærere. Men man kunne ikke nå til enighed, og imens fortsatte tingene deres skæve gang ude på skolen, hvor lærerne stadig ikke fik en arbejdstidsplanlægning i overensstemmelse med arbejdstidsaftalen. Den 3. december sidste år holdt Danmarks Lærerforening møde med kommunen igen, den 7. januar var der fællesmøde, hvor også Kommunernes Landsforening var til stede, men heller ikke her kunne der opnås enighed, og i Lærernes Centralorganisation gjorde man så klar til at gå i Arbejdsretten. Her var der forberedende møde den 6. april, og først den 28. april i år indgik kommunen i et nyt forlig, som betyder, at den må af med yderligere 75.000 kroner for brud på arbejstidsaftalen.