0   110

Flest piger

Pigerne er i overtal i gymnasiet, og på det sidste er de også kommet i overtal i 10. klasse. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at pigerne i år udgør 50,5 procent af eleverne i folkeskolens ældste klasse, mens det for kun to år siden var 47,6 procent.

Artiklen fortsætter under banneret

I gymnasiet er forskellen meget større. Hver gang fem gennemfører en gymnasial uddannelse, er tre af dem piger, eller helt præcist 59,34 procent. I resten af Europa udgør pigerne 'kun' 56,33 procent.

Ifølge studievejledere og forskere skyldes udviklingen, at drengene har flere attraktive valgmuligheder inden for almene erhvervsuddannelser end pigerne.

Drengene søger til de tekniske skoler, samtidig med at kravene for at komme videre inden for uddannelsessystemet i traditionelle kvindefag er skærpet i de senere år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks