Debat
0   133

Den dræbte and

Bornholms Tidende bragte den 7. april en barsk historie om nogle lejrskoleelever på Bornholm, der morede sig med at kaste sten i Hammersøen og ned i et buskads, indtil en dreng stolt råbte: 'Jeg jordede sgu en and'.

En lokal beboer, der greb ind, fik som tak 'fingeren' og en syndflod af ukvemsord og uartige tilråb. Vedkommende fik dog navnet på skolen og den ansvarshavende lærer og vil følge sagen til dørs.

Artiklen fortsætter under banneret

Bornholm får hvert år besøg af mange skoleelever, og de skal da være velkomne, for de fleste opfører sig rimelig pænt, men hvert år er der desværre triste meldinger om elever, der jager vildtet op med deres støjende adfærd og meningsløst ødelægger dyr og planter. Trods forbudsskilte er der også nogle, der respektløst kravler rundt på de sårbare, historiske ruiner på Hammeren og Christiansø.

Jeg er født og opvokset på Bornholm, og vi bornholmere harmes, når der slides så urimelig hårdt på vor dejlige ø.

I avisen er der en opfordring til lejrskoleværterne om at fortælle deres gæster, at naturen ikke er legetøj.

Det er helt fint, hvis lejrskoleværterne også kan overkomme det, men deres primære opgave er jo at ordne alt det praktiske med indkvartering og bespisning.

Det pædagogiske ansvar ligger hos de deltagende lærere.

Jeg har været lærer i 36 år, så jeg ved, at det er et krævende og ansvarsfuldt job at tage på tur med en skoleklasse. Man skal have et øje på hver finger og kan alligevel ikke følge med i alt, hvad eleverne foretager sig.

Derfor er det nødvendigt, at hjem og skole - inden eleverne tager af sted - belærer dem om, hvordan man bør opføre sig, når man som gæst kommer til en fremmed egn.

Problemer med lejrskoleelever, der opfører sig uacceptabelt, er sikkert også kendt andre steder i landet. Det må hjem og skole i fællesskab gøre noget ved.

Agnete Jensen

Store Heddinge


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ