0   55

Aprilsnar til amtslærerne

Det rare lønhop på mindst ét løntrin, som lå i den nye lønaftale for lærerne på de amtslige skoler, kommer alligevel ikke på lønsedlen for april. Amtsrådsforeningen har simpelthen ikke skrevet under på den overenskomst, som blev vedtaget sidste sommer, og før underskriften er der, har amterne ikke hjemmel til at udbetale lønstigningerne. 'Vi er i redigeringsfasen stadigvæk, men det handler ikke om, at vi er vildt uenige, og jeg tror ikke, der er meget tilbage nu', siger kontorchef i Amtsrådsforeningen Anne-Lise Korreborg. Der er stadig ikke opnået enighed om udmøntningen af aldersreduktionen, men der var på forhånd enighed mellem Amtsrådsforeningen og DLF om, at det ikke skulle forhindre en underskrift, men ifølge Anne-Lise Korreborg har redigeringen været kompliceret, blandt andet fordi der er nogle overenskomster, der skal slås sammen. I Danmarks Lærerforening siger konsulent Merete Vejbæk, der står for amtsskolerne i fagligt kontor, at man regelmæssigt rykker modparten, og at man fra DLF's side ikke har problemer med at skrive under. Lærerne ved de amtslige skoler får deres generelle lønstigninger per 1. april, og når overenskomsten så er klar, finder omklassificeringerne sted med tilbagevirkende kraft til 1. april. Og ude på skolerne planlægger man næste skoleår i henhold til den nye arbejdstidsaftale.

Lønhop i folkeskolen

På lørdag den 1. april træder den nye lønaftale for folkeskolen i kraft, og det betyder lønhop til samtlige lærere og børnehaveklasseledere. De yngste lærere hopper til trin 26, de, der i dag er på trin 27 eller 29, hopper til trin 30, og de, der i dag er på trin 31 eller 33, hopper til 35. Lærere på højere løntrin hopper et enkelt trin. De børnehaveklasseledere, som i dag er på begyndelsesløn, trin 21, hopper til trin 23, øvrige børnehaveklasseledere hopper et enkelt trin. Det nye undervisningstillæg udbetales først, når skolerne har opgjort årets timetal ved skoleårets afslutning. Man beregner, hvor mange skemalagte undervisningstimer ud over 300 den enkelte lærer har haft, og der udbetales så tillæg for en fjerdedel af disse timer, fordi aftalen kun gælder de sidste måneder af skoleåret. Tillægget er som bekendt differentieret, så de, der bliver i anciennitetslønsystemet, får godt fire kroner per time, mens de, der omfattes fuldt ud af ny løn, får godt 22 kroner. Tillæg for særlige funktioner og kvalifikationer skal lærere og børnehaveklasseledere dog ikke regne med at se noget til foreløbig. Formand for fagligt udvalg Jon Kowalczyk forventer ikke, at der ligger færdige aftaler i ret mange kommuner før et godt stykke efter sommerferien. Såvel kredse som kommuner koncentrerer sig i øjeblikket om arbejdstidsforhandlingerne, som skal være færdige meget snart, så man kan komme i gang med at planlægge næste skoleår.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet