Debat

Mit arbejde i hovedstyrelsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Erik Hall og igen til Poul Erik Dyreborg. Ja, Erik Hall, du har ret, en, der laver politisk arbejde, bør ikke blive fornærmet. Men jeg blev temmelig ked af at blive beklikket på min troværdighed.

Det er svært at forsvare sig mod jeres angreb. Jeg vil dog nu prøve at forklare min situation, set i DLF-sammenhæng.

I kan have ret i, at man burde meddele sig oftere i Folkeskolen, men der skal være noget fornuftigt at skrive om.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Bladet 'Statspensionisten', som du også får, har en del relevant stof for fraktion 4.

Det er dog nemmere og rarere at stå ude i kredsene og opsummere, hvad der sker i hovedstyrelsen, og i særdeleshed hvad der sker på fraktion 4's område. Der kan de tilstedeværende også bedre komme med spørgsmål/angreb, som man så straks kan få bragt på plads. Endvidere er det ikke alt, hvad vi laver for at fremme vores sag, der med det samme egner sig til at komme på tryk. Der er en modningstid på visse sager, der somme tider fordrer 'lav profil'.

Arbejdet i hovedstyrelsen er mangfoldigt for alle hovedstyrelsesmedlemmer. Her går vi ind på lige fod med aktive kolleger og må som de beskæftige os med alt, der angår DLF.

På hovedstyrelsesmødet i november fremsatte Kristian Fløj-Jensen og jeg, ud fra kongresvedtagelse, ønsket om at få nedsat en arbejdsgruppe, der skulle bearbejde pensionsproblematikken. Dette blev der givet løfte om; gruppen skulle have reference til fagligt udvalg.

Da man i fagligt udvalg fremover givetvis vil komme til at bruge mange kræfter på arbejdstidsaftalen og ny løn, syntes jeg ikke, jeg ville stå i vejen for aktive kolleger, der ønskede plads i dette udvalg, når jeg altså kunne være med i den del af fagligt udvalgs arbejde, der angik pensioner. Denne arbejdsgruppe er nu nedsat og er klar til at gå i gang med arbejdet. Gruppen består af følgende personer: Ole Jensen, hovedstyrelsen, John Illum, hovedstyrelsen, Palle Rom, hovedstyrelsen, Kristian Fløj-Jensen, hovedstyrelsen, Else Holm Johansen, hovedstyrelsen, Poul Elmholt, delegeret, fraktion 4, Lars Busk Hansen, medlemsfora vest, Flemming Ernst, medlemsfora øst.

Forslag til kommissorium for udvalget er følgende:

'Det er udvalgets opgave at foretage en analyse af de forskellige pensionsformer, som medlemmerne er omfattet af.

I tilslutningen til analysen beskrives desuden eventuelle politiske problemstillinger i forhold til de forskellige pensionsformer samt stilles forslag til hovedstyrelsens behandling heraf.

Udvalget afslutter sit arbejde med at aflevere analyse og eventuelle forslag til hovedstyrelsens behandling på det ordinære møde i november 2000.'

Da Kristian Fløj-Jensen fik plads i organisationsudvalget, ønskede jeg det meget spændende pædagogiske udvalg, hvor jeg håber, jeg kan bidrage med min store interesse for folkeskolen. Dette kan måske gavne pensionisternes børnebørn.

Naturligvis blander jeg mig i hovedstyrelsesregi i pensionsspørgsmål, så snart det er muligt.

Efterskrift. For øvrigt var 'det private arrangement', jeg deltog i, en begravelse.

Jeg håber, dette giver svar på, hvad I for tiden kunne ønske at vide angående mit hovedstyrelsesarbejde.

Else Holm Johansen

medlem af DLF's hovedstyrelse