Debat
0   135

Inklusionisme

Tankesættet i ideologien inklusionisme stammer fra en hensigtserklæring uarbejdet i 1992 i byen Salamanca, og grundideen er accept af og en respekt for forskellighed. Smuk tanke, som overført til skolesystemet betyder, at alle børn - uanset deres særlige behov - har ret til at gå i skole med deres jævnaldrende kammerater i det nærmiljø, hvor de nu engang bor.

I praksis betyder det, at alle går i deres lokale skole. Skolens række af resursepersoner (testlærere, læsevejledere) vurderer, vejleder og rådgiver i forhold til den enkelte elevs undervisningsbehov. Skolen indretter små grupper, særlige lokaler og foranstaltninger svarende til elevernes behov. Hovedprincippet er: I det omfang eleverne kan undervises sammen og lære af mangfoldigheden, gøres det. Mangfoldighed og/eller forskellighed opleves på skolen som en helhed, samtidig med at undervisningen differentieres fysisk, så alle lærer.

Artiklen fortsætter under banneret

Meget enkelt i virkeligheden, og alt andet har intet med inklusionisme at gøre, men er blot »italesættelse« af manglende vilje og særin­teresser.

- Hvor pengene kommer fra? Uden Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, uden specialskoler, uden konsulenter, uden diagnoser, uden . bliver det næppe et problem!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ