Anmeldelse Dansk
0   144

Cooperative Learning i dansk

Cooperative Learning i dansk

Fakta


Titel
Cooperative Learning i dansk

Forfatter
Anja Qvist

ISBN
9788723039439

Pris
625 kroner

Sider
114 sider

Type
Bog

Forlag
Alinea

Cooperative Learning har længe stået højt på dagsordenen i det didaktiske landskab. Selv om det er glædeligt, at lærerne i den grad har taget samarbejdslæringen til sig, og mange af dem har (gen)fundet arbejdsglæden gennem brugen af Cooperative Learning, resterer problemet med at finde tiden til at tilpasse deres undervisningsstof til de populære strukturer ofte. Derfor er en udgivelse som denne kærkommen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Cooperative Learning i dansk - Stavning på mellemtrinnet a + b" organiserer stavearbejdet, så flere elever bliver aktive samtidig, eleverne bliver afhængige af hinandens arbejdsindsats, hver elev tager ansvar for læringen, og taletiden deles mere ligeligt i klassen. Alt dette er indeholdt i de fire såkaldte SPIL-principper, som aktiviteterne skal bygge på, for at der er tale om Cooperative Learning.

Et indledende afsnit (identisk i bog a og b) uddyber tankerne bag undervisningsformen og kommer også omkring nogle af de praktiske udfordringer, der opstår, når man anvender den i klassen. Bøgerne er derefter hver især delt op i kapitler efter fire forskellige staveområder, til hvilke fem ens Cooperative Learning-strukturer går igen. Hvert kapitel indledes med en metodisk vejledning. Selve elevarbejdet er tænkt i tre faser: målsætning, træning og evaluering.

Der er fortrykte skemaer til det hele, ligesom der er ordkort lige til at kopiere og lægge i lamineringsmaskinen. Materialet virker gennemtænkt og fås næppe mere tilgængeligt - en håndsrækning, der vil kunne mærkes fra den ene dag til den anden!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.590 andre er allerede tilmeldt