Debat Kronik
0   292

Vi holder ved!

Arbejdsmiljø er fortsat et indsatsområde for DLF. Kongressen i forrige uge tilkendegav klart og tydeligt, at arbejdet med at gøre folkeskolen til en attraktiv arbejdsplads skal intensiveres.

Respekten for lærerne, ordentlige arbejdsforhold og sammenhæng mellem krav og resurser er forudsætningen for et godt lærerliv.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi skal have fjernet det pres, der bliver lagt på den enkelte lærer. Mulighederne for at udføre et arbejde med høj kvalitet kræver tid til at udføre de mange opgaver, som lærerarbejdet indeholder.

Forhåbentlig møder vi velvilje fra det nye Folketing. Der skal investeres i eleverne, men fremtiden tegner fortsat broget, og vel er økonomien stadig under pres. Det vil sikkert være en anelse naivt at forestille sig, at besparelserne med regeringsskiftet er en saga blot.

Det store fokus på økonomien rummer også muligheder. Jo færre penge der er til velfærden, jo vigtigere er det, at pengene bruges intelligent, og hvad er mere intelligent end at investere i børns udviklingsbetingelser. Løfterne fra valgkampen skal følges til dørs. Vi skal have politikerne til at forstå, at der ikke er noget alternativ.

Der er brug for en politik, der understøtter medarbejdernes ambitioner om at skabe velfærd af høj kvalitet. En politik, der genskaber arbejdsglæde, trivsel og stoltheden ved at arbejde for velfærd og for fællesskaber i Danmark.

Vi er parate til at præge dagsordenen med nye fremadrettede løsninger. Som offentligt ansatte er vi en væsentlig resurse, der skal sikre sammenhængskraften og bæredygtigheden nu og i fremtiden. Vi skal have stoppet den udhulning, der i øjeblikket forringer mulighederne for at levere en ordentlig service og velfærdsgoder, som samfundet forventer.

Vi vil have reelle muligheder for at levere kvalitet og velfærd i hverdagen. Vi vil have mulighed for at være professionelle og bruge vores viden og uddannelse. Vi vil have mulighed for at tilrettelægge vores arbejde hensigtsmæssigt og fleksibelt. Vi vil have politikerne til at udvise tillid til os og fjerne unødig kontrol og unødige dokumentationskrav. Vi vil have et arbejdsmiljø, der bygger på en grundlæggende tillid, det vil lette presset på den enkelte.

Vi vil have velfærden på sporet igen. Vi vil have den tilbage. Velfærden trives kun med en stærk og udviklingsorienteret offentlig sektor.

Arbejdsmiljøet skal være præget af engagement, trivsel og anerkendelse. Det er vigtigt for, at vi kan levere en god undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ