HVER ANDEN bliver mobbet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seks ud af ti drenge og fem ud af ti piger bliver mobbet. Det viser en internetundersøgelse, der er lavet af børne-tv-kanalen Fox Kids. Over 1.100 børn mellem otte og 15 år deltog i undersøgelsen. Til gengæld er det kun hver tredje dreng og hver femte pige, der mobber. Ofrene er mange, men udøverne få. Otte af ti børn peger på, at mobning skyldes et anderledes udseende som anden hudfarve, anderledes tøj eller en vægt, der ligger over eller under det normale.

Undersøgelsen viser også, at børnene ikke mener, at grunden til mobning skal findes i præstationer i skolen eller på sportspladsen. Over halvdelen af børnene vil gribe ind, hvis de ser andre blive mobbet, mens 70 procent mener, at det er en god ide, hvis voksne griber ind. Undersøgelsen kan findes på www.foxkids.nu/forum.