Skoler undgår højere softwarepriser

Microsoft undlader at hæve prisen på software til danske skoler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Microsoft hæver alligevel ikke prisen på programpakken MS Works til danske skoler med 25 procent, en prisstigning, firmaet havde varslet fra 1. februar i år.

I Folkeskolen nummer 5 skrev Johan Jacobsen, der er IT-konsulent i Ballerup, at Microsoft havde besluttet, at MS Works ikke længere skulle indgå i skolernes rammeaftale.

'Jeg beklager meget, hvis folkeskolerne er kommet i klemme, og vi skal nok betale differencen', siger Jens Moberg, direktør for Microsoft i Danmark.

Ligesom så mange andre institutioner i Danmark køber folkeskolen langt den største del af de programmer, som lægges ind på skolernes computere, hos Microsoft. Skolerne har længe haft en aftale, som i sin enkelhed gik ud på, at de kunne vælge mellem firmaets produkter til overkommelige priser. Men fra 1. februar i år havde det amerikanske hovedkontor besluttet, at det tekstbehandlingsprogram, som benyttes af langt de fleste folkeskoler, ikke længere skulle omfattes af rammeaftalen.

'Jeg kan ikke putte produktet tilbage i en rammeaftale, som er defineret i USA, men jeg kan love skolerne, at de kan få MS Works til den samme pris som under den gamle aftale', siger Jens Moberg.

'Det er en rigtig god nyhed. Jeg havde regnet med en masse bøvl med at få Microsoft i tale', lyder Johan Jacobsens kommentar.

Der står cirka 61.000 computere på landets folkeskoler. På over halvdelen har man installeret MS Works. Computerne udskiftes cirka hvert femte år, og det betyder, at der årligt købes 6.000 nye licenser. Det er en ekstra udskrivning om året på cirka en kvart million kroner.-Lars Hausted er journaliststuderende ved Danmarks Journalisthøjskole