Anmeldelse Skønlitteratur
0   41

Fin og finurlig billedbog

Bogstaverne er blevet trætte af deres arbejde i alfabetet og har mistet troen på det store projekt. De føler sig misbrugt – hvad man egentlig godt kan forstå – og søger nu arbejde hver for sig.

Da bogstaverne mistede troen på det hele

Fakta


Titel
Da bogstaverne mistede troen på det hele

Forfatter
Søren Lind

Illustrator
Simon Væth

Pris
250

Sider
32

Forlag
ABC Forlag

Bogstaverne var der ellers aldrig bøvl med. De stod altid artigt på rad og række, indtil der en dag blev uro i geledderne. Det startede med, at Å frøs nede for enden af bogstavrækken, og snart begyndte de andre også at brokke sig. Q syntes, at A, B og C var nogle divaer, og H følte ikke, at de andre konsonanter hørte en lyd af, hvad han sagde. Til sidst blev bogstaverne enige om at sige op og søge arbejde hver for sig.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er jo også rent ud sagt utroligt, hvad bogstaver kan bruges til, for der er job nok at hente: For eksempel bliver L vinkelmåler, J bliver fiskekrog, F bliver skruetvinge, Y kommer i lære som slangebøsse, G bliver øloplukker på en natbodega, M og K slår sig sammen og åbner et center for ligestilling, og W får ansvaret for zigzagkalibrering hos et symaskinefirma med slinger i valsen. P går den slagne vej og bliver parkeringsvagt, mens Å bliver psykolog med speciale i store skuffelser.

Det viser sig imidlertid hurtigt, at tilværelsen som ”singleguitarister” er lidt for ensom og kedelig for bogstaverne, og alt bliver også komplet meningsløst uden bogstaver ude i samfundet. Tallene er helt fortabte uden bogstaver, og det gør også dagligdagen i byen umulig og farlig. Folk demonstrerer og kræver, at borgmesteren træder i aktion, så der igen kan komme ord i bøgerne og på vejskiltene.

Og pludselig en dag ankommer ALFABETET igen til byen, reorganiseret og klar til at indgå og – ikke mindst – føle sig brugbart og nødvendigt igen. A bryder ud í en kammertone så ren, at fuglene i trætoppene holder op med at synge, og ikke et øje er tørt.

Simon Væths illustrationer er både skæve, naive og komplekse og fulde af en vidunderlig humor og poesi, der passer godt til Søren Linds finurlige og sjove tekst. Væth lægger til historien og klæder Søren Linds tekst. Synenergi, så det batter!

Flot og original billedbog til brug i indskolingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.269 andre er allerede tilmeldt