Skolepolitik
0   164

Ny direktør: 'Cevea handler ikke om automatreaktioner'

Fra 1. august er der en ny mand i spidsen for centrum-venstre-tænketanken Cevea. Den nye direktør, Kristian Weise, kommer fra en stilling som sekretariatsleder for Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet og afløser Jens Jonatan Steen.

Som ny leder af tænketanken Cevea bliver det hans opgave at konkurrere med den liberale pendant, Cepos, om mediernes gunst. Og her fører Cepos målt på omtale indtil videre klart på point. Men det er der en naturlig forklaring på, siger den nye direktør.

Artiklen fortsætter under banneret

"Cepos har haft rigtig mange resurser at gøre godt med, og de har gjort det godt set fra deres sted. Og selvom vi også er en idepolitisk tænketank, så forholder vi os mindre dogmatisk til fortiden og mere direkte til fremtiden, hvor vi fokuserer langt mere på at finde løsninger. Cevea handler ikke om dogmatiske automatreaktioner," siger Ceveas direktør, Kristian Weise med hentydning til de liberale konkurrenters vision om blandt andet at sænke skatterne.

Cepos siger, at ét af deres allervigtigste formål er at få en mindre offentlig sektor og sænke skatterne. Hvis du skulle koge jeres formål ned til én sætning, hvordan ville den så lyde?

"At vi ønsker et samfund, der er baseret på frihed, lighed og fællesskab. Vi har brug for tilstrækkeligt mange resurser til at kunne investere i skole, uddannelse, forskning og infrastruktur som grundlæg for at forbedre alle menneskers livsmuligheder. Det er gået den modsatte vej de sidste ti år, hvor danskerne er blevet bildt ind, at vi kan klare os bedst hver for sig".

Og hvordan kommer det særligt til udtryk i folks hverdag, synes du?

"Vi kan se, at særligt uligheden har været stigende de sidste par årtier, og den bliver ved med at være stigende, hvis vi ikke ændrer vores politik. Det kan man se, ikke bare i forhold til den økonomiske ulighed, men også den stigende sociale ulighed, i folkeskolen og på sundhedsområdet".

For at undgå den udvikling slår Kristian Weise til kamp mod politiske kræfter, som ønsker mere ulighed.

"Cevea skal skabe et modspil til dem, der mener, at den eneste måde, Danmark kan overleve på, er ved at gøre samfundet endnu mere ulige og ved blot at skære ned", siger Kristian Weise.

Flere ressourcer

Kristian Weise har i mere end 10 år arbejdet indgående med politisk analyse, udvikling og kommunikation for blandt andet den internationale fagbevægelse, LO og Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet.

"I kraft af mit tidligere arbejde har jeg allerede stor erfaring med at skulle få politiske budskaber ud i medierne, og det er selvfølgelig en erfaring, jeg vil trække på som ny direktør for Cevea", siger Kristian Weise.

Indtil nu har en stor del af Ceveas arbejde været baseret på frivillig arbejdskraft. Men med omrokeringen i ledelsen bliver der samtidig tilført flere ressourcer til projektet og flere ansatte. Den tidligere direktør og medstifter Jens Jonatan Steen fortsætter i Cevea som analysechef.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ