Fritagelse for medlemsbidrag

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Reglerne for betaling af medlemsbidrag (ATP-, stats- og administrationsbidrag) er blevet ændret.

Hvem?

Nogle medlemmer af dlf/a kan blive fritaget for at betale medlemsbidrag. Betingelserne er, at medlemmet ikke får hjælp til forsørgelse og

- deltager i en uddannelse, der berettiger til optagelse i en a-kasse og betaler efterlønsbidrag (gælder også, hvis medlemmet har orlov fra sin uddannelse)

- er ledig med ophørt dagpengeret. Medlemmer kan højst fritages for 6 måneder inden for hvert kalenderår

- er blevet frihedsberøvet i mindst 30 dage og ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Det skal du gøre

Du skal i alle tilfælde sende en ansøgning til dlf/a. Du kan fritages fra det tidspunkt, dlf/a modtager din ansøgning. Dog gælder følgende for ledige, hvis dagpengeret er ophørt:

Fritagelse gælder fra den dag, dagpengeretten ophører - forudsat medlemmet er tilmeldt AF i den periode, han søger fritagelse for. For frihedsberøvede medlemmer kan fritagelse opnås med tilbagevirkende kraft, hvis dlf/a modtager skriftlig ansøgning senest 8 uger efter frihedsberøvelsens start.

Fritagelse for administrationsbidrag

Medlemmer på børnepasningsorlov, ledige på uddannelsesorlov samt beskæftigede, som ikke får løn under uddannelsesorloven, fritages automatisk for at betale administrationsbidrag. Medlemmer, som er bevilliget faglig kontingentfrihed i DLF eller har orlov fra job mv., kan søge om at blive fritaget for at betale administrationsbidrag.