Anmeldelse Samfundsfag
0   193

Demokrati og folketing

Demokrati og folketing

Fakta


Titel
Demokrati og folketing

Forfatter
Marianne Jelved

ISBN
9788702056464

Pris
171,25 kroner

Sider
48 sider

Serie
De store fagbøger

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Grundloven, Christiansborg, folkestyre, valg, rettigheder, regering, statsråd, samråd, høring, udvalgsarbejde, ordfører, lovforslag, finanslov, velfærd, EU, FN .

Artiklen fortsætter under banneret

Det hele er med i denne titel i serien "De store fagbøger" beregnet for mellemste og ældste klassetrin. Bogen indledes med en historisk baggrund for demokrati og folkestyre, og derefter gennemgås temaer som magtens fordeling, mediernes rolle, Folketingets opbygning og det daglige arbejde i regering og folketing.

Marianne Jelved med sit politiske vingefang er et oplagt valg som forfatter til netop denne bog. De blot 48 sider er tæt pakkede, faktuelle og med helt klare oplysninger. Men mange faglige begreber forklares desværre kun kortfattet eller slet ikke - og sætningerne starter i udpræget grad med et grundled, hvilket yderligere besværliggør læsningen, så sprogrytmen mange steder går fløjten.

Der kunne være gjort meget mere for at lette bogens formidling af det i sig selv fagligt komplicerede stof. Eksempler fra undervisningsområdet inddrages, men ingen steder lægges op til en debat eller til inddragelse af elevernes egne tanker. Loven om 18-års-valgret omtales, men der sættes hverken spørgsmålstegn ved den eller ved lignende emner, der er mere nærværende relevante for eleverne.

Mange elever vil efter min vurdering umiddelbart have vanskeligt ved at engagere sig i denne bogs indhold. Her burde den sproglige redaktion have været meget mere synlig. Bedst vil bogen kunne anvendes enten af de meget interesserede elever eller som opslagsværk i et undervisningsforløb, hvor der inddrages andre og mere aktive læremidler om temaet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt