VRED PÅ BRIXTOFTE

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolebestyrelsen på Stenvadskolen i Farum har fået medhold i deres hårde kritik af borgmester Peter Brixtofte.

For trekvart år siden valgte han at ansætte en tidligere viceskoleinspektør fra en anden af kommunens skoler som ny skoleinspektør på Stenvadskolen i stedet for en af de kandidater, som skolebestyrelsen havde fundet frem til gennem to ansættelsesrunder, der strakte sig over flere måneder.

Det mener et enigt tilsynsråd i Frederiksborg Amt er i klar strid med en bekendtgørelse fra Indenrigsministeriet, der siger, at skolebestyrelser skal indgå i ansættelsesudvalget ved besættelse af lederstillinger på skoler.

Peter Brixtofte har udtalt til flere medier, at han er uinteresseret i sagen, og at han aldrig underlægger sig tilsynsrådets afgørelser. Det har skabt vrede i foreningen Skole og Samfund, hvis hovedbestyrelse mener, at Brixtofte 'sår tvivl om både den demokratiske proces og om skolebestyrelsernes lovhjemlede ret til at afgive en indstilling ved inspektøransættelser'.