Anmeldelse Pædagogik
0   107

Sådan håndterer du konflikter

Sådan håndterer du konflikter

Fakta


Titel
Sådan håndterer du konflikter

Forfatter
Peter Wick

ISBN
9788750041320

Pris
249 kroner

Sider
136 sider

Type
Bog

Forlag
Akademisk Forlag

Der udgives mange bøger om konflikthåndtering, så hvorfor udgive en mere? Umiddelbart er der ikke meget nyt under solen, men graver man sig længere ned i bogen, bliver man fanget på flere måder - af det gode sprog, af holdningen til, at konflikter ikke skal løses, men håndteres. Alle samspil rummer latente konflikter, og man bør ikke umiddelbart undgå konflikter, men være åben over for, hvad konflikter kan lære os om hinanden.

Artiklen fortsætter under banneret

Er man ny på emnet, kan denne bog meget vel være det bedste sted at begynde, fordi den er så velstruktureret og nem at gå til. I første del lærer man om, hvad konflikter er, og hvordan de udvikler sig, anden del viser tre forskellige motiver i den situationelle konflikthåndtering: effektadfærd, umoden/grænse­søgende adfærd og kriseadfærd. Bogens tredje del fokuserer på, hvordan man får den ønskede gennemslagskraft i hverdagen og får de pædagogiske redskaber ordentligt implementeret.

Situeret, handlingsorienteret, processer, aktivt og praksisnært. Bogen rummer alle hurra-ordene. Det er positivt ment, fordi der er mange konkrete redskaber til pædagoger og lærere, så de kan få mere gennemslagskraft - og ikke bare blive bedre teoretikere.

Og endelig er bilagene bare guld. Her er virkelig noget at hente: konflikttrappen, det optrappende/nedtrappende sprog og mægling. De er lige til at få kopieret op i stort format og hængt op på lærerværelset, så man får dem lært udenad. Og herved er en god idé givet videre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ