Anmeldelse

In the Field

In the Field

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Secret Hotels hjemmeside bliver "In the Field" solgt som et performanceforedrag. Det handler om, hvordan vi navigerer på landet og i byen. Med udgangspunkt i sine mange rejser rundt omkring i verden forsøger Christine Fentz at få publikum til at stoppe op og tænke over vores egen måde at leve på. Vi hører om Sibiriens nomader, der opfatter rum og tid på en helt anden måde, end vi gør i Vesten. Vi får serveret te, alt imens vi bliver præsenteret for en række tanker, anekdoter og iagttagelser fra hendes færd rundt i verden. Ideen er god, og løftet om at blive præsenteret for performance lover godt. Når foredrag er bedst, er det ren oplysende eskapisme. Når man så oven i købet lover at inddrage performance, kan det blive rigtig godt.

Fakta:

Titel: In the Field

Pris: 6.500 kroner

Type: Teater

Forlag: Secret Hotel - Aarhus

Desværre viser "In the Field" sig at være en fæl skuffelse. Performance er ikke gjort med gnidrede billeder på en overheadprojektor, en rygende enebærkvist og et enkelt dunk i brystet. Selvom der er mange gode intentioner og spændende tilløb og pointer, virker foredraget improviseret og uforberedt. Det er bare ikke i orden, når det koster 6.500 kroner at få "In the Field" ud. Det er muligt, at Secret Hotel havde en dårlig dag denne lørdag på Teaterfestivalen i Randers. Muligvis var det svært at fange det hovedsageligt voksne publikum. Men det kræver et ordentlig skud performance og et meget mere stramt forløb, førend "In the Field" kan anbefales ud fra et rent teaterfagligt synspunkt. Denne dag manglede det drama, overraskelse og skarphed.