Anmeldelse

Blues

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Blues er en følelse". Sådan lyder den første replik i Grønnegade Teatrets nyeste forestilling, der handler om den møgbeskidte blues. Det er de tre skuespillere Thomas Guldberg, Sune Skuldbøl Vrå og Jens Andersen, der i løbet af 50 minutter synger, spiller og danser sig igennem hele det blå følelsesregister. "Blues" er opbygget af forskellige tableauer, der tager beskueren med på en rejse fra sorg og vrede til håb og forløsning. Historiens røde tråd er bygget op om de klassiske temaer i bluesmusikken. Forestillingen er således ikke en sammenhængende fortælling, men i stedet en iscenesættelse af en række mørke følelser. Præcis som musikgenren blues er det. De forskellige hovedpersoner i stykket har mistet, er blevet svigtet eller blot ulykkelig forelsket. Det er vigtige og store emner, der bliver berørt.

Fakta:

Titel: Blues

Type: Teater

Forlag: Grønnegade Teater Næstved

"Blues" er en forestilling, hvor man skal koble hjernen fra og følelserne til. Det handler om at lade sig opsluge og forføre. Præcis som man gør med musik. De tre skuespillere er gennemmusikalske, og iscenesættelsen er fyldt med vitalitet og originalitet. På trods af at flere af melodierne nærmer sig det uoriginale, er det ekstremt effektivt. Instruktøren Leiv Arne Kjølmoen har virkelig formået at gestalte musikgenren, så alle forstår, hvad blues er gjort af. Stykket egner sig derfor forbilledligt godt til at introducere de større elever for, at musik er mere og andet end X Factor og Justin Bieber. Når musik er bedst, griber det fat om selve livet. Det kan derfor på det varmeste anbefales at få teatret fra Næstved på besøg til en kulturel øjenåbner i farven blå.