Debat

Hvorfor må man ikke længere læse Intersol i DLF?

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foruden at være medlem af DLF har jeg siden 1992 været aktiv i solidaritetsorganisationen STS International Solidarity og medlem af redaktionen af vores nyhedsbrev - Intersol - som vi har udgivet siden vores start. Og som vi også har sendt til DLF gennem årene.

Det er der gode grunde til. STS blev hovedsageligt startet af medlemmer af DLF og sigter mest på undervisningssektorerne i de lande, vi arbejder i.

Mange af vores initiativer er blevet bakket op af DLF. Blandt andet bevilgede kongressen i 1995 en krone per medlem til lærerforeningerne i Tuzla, som var det eneste sted i Bosnien, hvor etniske og religiøse grupper kunne leve sammen under krigen. I 2007 fik vi 10.000 kroner i tilskud til driften af en skole i Kashmir for 120 børn af jordskælvsramte familier.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Omvendt har vi hjulpet lærerorganisationer i andre lande, både i Kosova, i Somalia og nu ikke mindst i Pakistan.

Dette er grundene til tilsendelsen af Intersol.Men da vi meddelte, at der nu var kommet et nyt nummer af vores nyhedsbrev, og beskrev indholdet, modtog vi to timer senere en mail, der meddelte, at »Intersol ønskes afmeldt hurtigst muligt«. En senere forklaring har ikke tilfredsstillet os. Var det mon, fordi STS og vore somaliske medlemsorganisationer for nylig stod bag åbningen af et hospital i Somalia for aids- og tuberkulosepatienter, eller fordi STS i midten af februar i år afholdt en femdages-workshop om demokrati og menneskerettigheder i den somaliske hovedstad, Mogadishu, eller har det andre grunde? Hvad gør Intersol så farligt, at ingen på hovedkonteret i DLF må læse det?

Svar

Biblioteket, som var modtager af nyhedsbrevet, i DLF's sekretariat hører under it-afdelingen, og da jeg er it-chef, modtager du svar på din henvendelse fra mig.

Jeg vil gerne slå fast, at der på ingen måde ligger en politisk vurdering til grund for, at vi har opsagt nyhedsbrevet fra STS, og at der selvfølgelig heller ikke er tale om, at medarbejderne i sekretariatet ikke må læse Intersol.

Vi vurderer løbende omfanget af tidsskrifter og nyhedsbreve, som stilles til rådighed for medarbejderne i sekretariatet. I den forbindelse vurderer vi også, om distributionsformen er den rigtige. Vi har et generelt ønske om, at tidsskrifter, der kan fås i elektronisk form, primært leveres i elektronisk form, ligesom vi finder det hensigtsmæssigt, at det er den enkelte medarbejder, der selv tegner abonnement, såfremt det er et gratis tidsskrift eller nyhedsbrev.

Vi har vurderet, at de medarbejdere, der ønsker det, selv kan registrere sig på jeres hjemmeside og derved modtage gratis materiale, herunder det seneste nyhedsbrev.

Torben Lawaetz, it-chef i Danmarks Lærerforening