Debat
0   214

Jeg er blevet snydt!

Jeg var ansat i et barselsvikariat på Randersgade Skole på Østerbro i København fra august til sidst i november i 2010. Det var skønt med et vikariat, der passede ind i mine planer, da jeg skulle ud at rejse fire månederfra 1. december. Med syv års lærergerning i rygsækken fra Århus var jeg ny på skolen, men ikke i lærerfaget.

Med kun 15 uger at tjene penge i inden afrejse skulle jeg virkelig spare op af min løn!

Artiklen fortsætter under banneret

Da jeg fik min lønseddel sidst i oktober, var det en stor overraskelse at se, at der var trukket fem dages løn.

Jeg spurgte min tillidsmand, om hun vidste hvorfor. Hun fortalte, at jeg var blevet trukket i løn for uge 42, da skolen holdt ferie. Jeg blev også oplyst om, at jeg skulle have søgt dagpenge i ferien, da jeg havde brugt min ferie i sommerferien (anderledes ferieplan på den gamle skole). Vi gik til ledelsen og spurgte, hvor jeg skulle vide fra, at der var ferie i uge 42? Ledelsen svarede, at det var mit eget ansvar at tjekke det på ansættelsesbrevet, så jeg var selv skyld i ikke at have søgt dagpenge i tide (da dagpenge jo ikke kan søges med tilbagevirkende kraft).

Jeg fandt ansættelsesbrevet - og der stod intet om ferieplan. Jeg var blevet trukket en uge i løn uden varsel - og derefter blevet løjet for,om atjeg var varslet om at skulle søge dagpenge.

Københavns Lærerforening sagde, at de ville tage sig af det.

Men jeg skulle blive klogere . Vi skriver nu februar 2011, og der er ingen udsigt til, at jeg får den uges løn. Ledelsen på Randersgade Skole mener, det er forvaltningens ansvar, og vice versa - og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre!

Hvad er det for en måde at behandle medarbejdere på? Sker det på andre skoler, eller er det kun en skole i København, der kan vælge og vrage blandt ansøgere, der kan finde på sådan noget? Er det mon sket for nogle af de nyuddannede lærere, der sikkert har nok at se til - og ikke har overskud til at protestere?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ