Debat

Jeg er blevet snydt!

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg var ansat i et barselsvikariat på Randersgade Skole på Østerbro i København fra august til sidst i november i 2010. Det var skønt med et vikariat, der passede ind i mine planer, da jeg skulle ud at rejse fire månederfra 1. december. Med syv års lærergerning i rygsækken fra Århus var jeg ny på skolen, men ikke i lærerfaget.

Med kun 15 uger at tjene penge i inden afrejse skulle jeg virkelig spare op af min løn!

Da jeg fik min lønseddel sidst i oktober, var det en stor overraskelse at se, at der var trukket fem dages løn.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg spurgte min tillidsmand, om hun vidste hvorfor. Hun fortalte, at jeg var blevet trukket i løn for uge 42, da skolen holdt ferie. Jeg blev også oplyst om, at jeg skulle have søgt dagpenge i ferien, da jeg havde brugt min ferie i sommerferien (anderledes ferieplan på den gamle skole). Vi gik til ledelsen og spurgte, hvor jeg skulle vide fra, at der var ferie i uge 42? Ledelsen svarede, at det var mit eget ansvar at tjekke det på ansættelsesbrevet, så jeg var selv skyld i ikke at have søgt dagpenge i tide (da dagpenge jo ikke kan søges med tilbagevirkende kraft).

Jeg fandt ansættelsesbrevet - og der stod intet om ferieplan. Jeg var blevet trukket en uge i løn uden varsel - og derefter blevet løjet for,om atjeg var varslet om at skulle søge dagpenge.

Københavns Lærerforening sagde, at de ville tage sig af det.

Men jeg skulle blive klogere . Vi skriver nu februar 2011, og der er ingen udsigt til, at jeg får den uges løn. Ledelsen på Randersgade Skole mener, det er forvaltningens ansvar, og vice versa - og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre!

Hvad er det for en måde at behandle medarbejdere på? Sker det på andre skoler, eller er det kun en skole i København, der kan vælge og vrage blandt ansøgere, der kan finde på sådan noget? Er det mon sket for nogle af de nyuddannede lærere, der sikkert har nok at se til - og ikke har overskud til at protestere?