Debat

Refleks

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Holger Jacobsen skriver i Folkeskolen nummer 49, at jeg betvivler de delegeredes mandat under formandsvalget. Prøv lige at læse mit indlæg i nummer 47 én gang til. Det var et svar til et medlem, der på Netdebat har givet udtryk for, at formanden efter hans mening kun blev genvalgt, fordi det var 'Tordenskjolds soldater', der vælger på kongressen.

Jeg forsøger ikke at anfægte de delegeredes mandat. Mit indlæg drejer sig faktisk om at pointere, at de delegerede sidder på det mandat, medlemmerne har givet dem, ligesom formanden sidder på kongressens mandat. Helt legalt.

For at vende frustrationerne til noget positivt og fremadrettet foreslår jeg medlemmerne at engagere sig i hovedstyrelsesvalget og kredsgeneralforsamlingerne til foråret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Stemmeprocenten ved hovedstyrelsesvalget i 1995 var 50,6 procent! Rigtig mange kredse i Danmarks Lærerforening giver udtryk for, at det kniber med fremmøde til generalforsamlingerne, og at rekrutteringsgrundlaget til kredsstyrelserne er meget tyndt. Desuden er det mange steder svært at få nogen til at tage tillidsrepræsentantopgaven på sig. De problemer er ganske uafhængige af fagpolitiske holdninger og er ikke problemer, jeg har opfundet.

Det er en foreningsudfordring, som vi vel kan blive enige om at tage alvorligt.

Når mange medlemmer giver udtryk for frustration over den førte politik, ser jeg ikke anden løsning for foreningen, end at medlemmerne mere aktivt engagerer sig.

Der er ingen grund til per refleks at reagere, som om mit debatindlæg er et angreb. Hvad er vi egentlig uenige om?

Astrid Schjødt Pedersen

medlem af DLF's hovedstyrelse

Ved en fejl blev dette læserbrev ikke bragt i nummer 49.

Redaktionen